Sponsorloop voor Oekraïne, 1 april 2022

Sponsorloop voor Oekraïne

Vrijdag 1 april (geen grap) vindt er een sponsorloop plaats onder het motto; 'SSgN beweegt voor Oekraïne'. 
Veel van onze leerlingen hebben zich al ingeschreven en zijn bezig om sponsoren te zoeken. De locatie van de activiteit is het Goffertpark (achterkant stadion, onder de oude klok). 

De onderbouw-leerlingen lopen van 10.00 uur tot 12.00 uur.  De bovenbouw-leerlingen lopen van 13.00 uur tot 15.00 uur.  Starten vanaf 12.00 uur is mogelijk voor leerlingen die daarna nog naar de universiteit moeten.

Leerlingen die deelnemen aan de sponsorloop kunnen zich omkleden in de sporthal. Leerlingen die niet deelnemen aan de sponsorloop moedigen de lopers aan.

Het zou natuurlijk fantastisch zijn als iedereen die dag een geel/blauw accent draagt. 

Het ingezamelde bedrag per klas zal door de school worden gestort op GIRO 555.

BSM klas 4+5 havo/vwo

BSM (Bewegen, Sport en Maatschappij) is een schoolexamenvak, dat betekent dat je hiervoor geen landelijk examen hebt. Alle cijfers behaald in de twee schooljaren vormen het eindcijfer. BSM telt mee als compensatiecijfer voor het diploma.  
   

Voor wie:

Het vak is bedoeld voor leerlingen die affiniteit hebben met sport. Het legt een goede basis voor vervolgopleidingen aan de Academie voor lichamelijke opvoeding of de studies Fysiotherapie, Bewegingswetenschappen, Sportkunde etc.  

Wat doen we:

De nadruk bij BSM ligt niet alleen op lichamelijke kwaliteiten maar ook op tactisch inzicht en sociale aspecten. Tijdens de lessen wordt naast actief meedoen ook theorie behandeld. Een EHBO-diploma maakt een onderdeel uit van het programma.  

Bij BSM maak je kennis met diverse sporten en leer je organiseren, bijvoorbeeld het jaarlijks Waterfunkamp voor klas 1 en 2. Ook leren we van alles over doping, anatomie en sporten met een handicap.  

Hoeveel tijd kost het:

1 uur theorie en 2 uur praktijk in de week. Je maakt kennis met de sporten hardlopen, softbal, judo, lacrosse, klimmen/boulderen, rugby, beachvolleybal, acrogym, fitness en roeien. Ook een excursie naar Werkenrode staat op het programma en we doen jaarlijks mee aan een hardloopwedstrijd (bijvoorbeeld Molenhoeks Makkie of Stevensloop).

Sportoriëntatie examenklassen

In klas 5 havo en 6 vwo volg je een half jaar lang sportoriëntatie en maak je kennis met allerlei disciplines. Zoals padel of mountainbike.
   

Leerlingen 4 havo/vwo BSM op bezoek bij Werkenrode

Bij sporten veronderstellen we als bijna vanzelfsprekend een gezond lijf. Kunnen zien, horen, lopen, en vastpakken worden door een mens zonder lichamelijke handicap als normaal ervaren: we weten niet beter. Het is moeilijk voor te stellen wat het betekent, als je lichaam niet doet wat jij graag zou willen.    

Wij hebben, in het kader van het bovenstaande, met de BSM-groepen uit klas 4 havo/vwo in maart 2022 zoals elk jaar een bezoek gebracht aan Werkenrode. Werkenrode School biedt voortgezet speciaal onderwijs (VSO) aan leerlingen die vanwege lichamelijke of meervoudige beperkingen of langdurige ziekte specialistische ondersteuning nodig hebben. 


 De confrontatie met deze veelal “verborgen wereld” binnen onze maatschappij heeft onze leerlingen bewuster en kritischer doen staan t.o.v lichamelijkheid, sport/spel en gezondheid. De leerlingen hebben op deze school een aangepaste gymles gevolgd en zijn met leerlingen van Werkenrode in gesprek gegaan over verschillende “levensvragen”. Een ochtend/middag verzorgd voor en door leerlingen dus!   

Het waren 2 leerzame ochtenden en de ​leerlingen waren zichtbaar enthousiast. Wederom een succes dus!

Olympic Moves 2019


Olympic Moves is de grootste schoolsportcompetitie die voor en door scholen wordt georganiseerd. Op ruim 100 regionale finales in 16 sporten wordt gestreden om een plek op The School Final, een groot sportfestival vrijdag 7 juni 2019 in Arnhem. Ruim 6.000 finalisten gaan dan de uitdaging met elkaar aan om het kampioenschap voor scholen.  

Op 10 april vonden in Nijmegen de halve finales plaats. Wij deden met een groep van 7 meiden uit de bovenbouw mee aan zaalvoetbal en … we hebben gewonnen! Op naar de grote finale in Arnhem!

Hockey


Op vrijdag 13 april 2018 nam de SSgN deel aan de voorrondes voor het NK schoolhockey. In de categorie Meiden Oud zaten wij in een poule met 4 andere scholen.

 In de eerste wedstrijd (tegen het Beekdal lyceum) kwamen wij al snel op voorsprong. De wedstrijd duurde echter 5 minuten te lang want in de slotfase scoorde Beekdal de gelijkmaker. Tegen het Bonhoeffer College en de NSG hadden wij geen kans. Wij verloren die wedstrijden met 3-0 en 2-0. Tegen het Mondial college speelde de meiden zeer goed. We hadden veel kansen maar konden niet scoren. Nadat het Mondial Collega op voorsprong kwam scoorde wij 5 minuten voor tijd de gelijkmaker. De scheids had echter al gefloten voor een overtreding terwijl (zo zei hij later zelf ook) hij het doelpunt gewoon had moeten goedkeuren. Deze wedstrijd verloren wij helaas dus met 1-0.

We eindigden hierdoor als laatste in de poule en maakten geen kans meer om door te gaan naar de finale dag. Ondanks het feit dat we niet door zijn hebben de meiden het super goed gedaan en was het een zeer gezellige dag. Volgend jaar gaan we voor de finale dag!

Olympic Moves 2018

Woensdag 18 april 2018 zijn zowel de meiden als de heren van het SSgN schoolvolleybalteam 1e geworden bij de voorrondes van Olympic Moves. Hiermee hebben zij zich geplaatst voor het NK volleybal voor scholieren in Papendal op 8 juni.