Topsport en corona

Als gevolg van corona liggen de wedstrijden en sportevenementen al een tijdje stil. Vandaar dat er tijdelijk voornamelijk oud nieuws te vinden is op deze pagina.

Leerling 5Aa over triathlon

De jeugd heeft de toekomst. Hoe mooi is het dan ook om ieder jaar weer al die talentvolle jongeren aan de start te zien van de verschillende triathlons door heel het land. Hard getraind, gefocust en met de wil om te winnen. Vandaag geven de zusjes Maud (5Aa) en Puck Oudeman een kijkje in hun leven als triatleet.

“Het begon allemaal een beetje in 2017”, neemt de 16-jarige Maud ons mee terug in de tijd. We gingen best vaak mee naar wedstrijden om te kijken en dat vonden we altijd heel leuk. Toen begonnen we zelf ook een beetje met hardlopen en zwemmen .... Lees hier verder voor het hele interview.

Maud (rechts) en haar zusje Puck op het erepodium.

Nijmegen sporttalenten van het jaar 2017

Op vrijdag 2 maart 2018 zijn in de Jan Massinkhal de sporttalenten 2017 bekendgemaakt. Shaniqua Paesch (5Ab, karate) is uitgeroepen tot Nijmeegs sporttalent individueel. Tyrese Sitania (3Vd, estafettezwemmen) won met zijn team van Aqua Novio '94 de teamtalentprijs.WK Bandy 2018

Twee oud-leerlingen in het winnende Oranje bij WK bandy in China, 3 februari 2018.

Bandy is een vrij onbekende balsport die op ijs wordt gespeeld. Het is een soort ijshockey maar dan met een kleine bal. Op het wereldkampioenschap in China is het Nederlandse team, bestaande uit bijna alleen maar Nijmegenaren, voor het eerst wereldkampioen geworden. Twee oud-leerlingen van de SSgN maken ook deel uit van dit team: Mees van Wijchen en Remo Speijers. 

Oud-leerling Jasper Cillessen

Interview met oud-leerling ter gelegenheid van het 150-jarig jubileum van de SSgN, door leerling Joey Papaioannou.