Actuele stand van zaken (Dutch only)

Update uitwisselingen in relatie tot het coronavirus 2 maart 2020

Met het oog op de richtlijnen gesteld door het Ministerie van Buitenlandse zaken en het RIVM en de actualiteit nauwlettend volgend, is er besloten om voor nu de inreis doorgang te laten vinden.

We hebben de afgelopen dagen overleg gevoerd met de buitenlandse partners, de ouderambassadeurs en het schoolbestuur. Mede op basis van hun adviezen en input is de bovenstaande keuze gemaakt.

Zoals we inmiddels weten gaat het nieuws omtrent het virus snel en verandert de stand van zaken van dag tot dag. We zullen de actualiteit nauwlettend blijven volgen. Mogelijk worden we genoodzaakt op korte termijn toch een andere beslissing te nemen. Onze prioriteit is het risico minimaliseren zowel voor de veiligheid van de leerlingen, het personeel en de families.

Over de uitreis, die gepland staat van 23 maart tot en met 1 april wordt te zijner tijd een beslissing genomen.

We werken aan een oplossing voor de leerlingen die gekoppeld waren aan Sarno, Wolów en Pskov, de partners die in elk geval niet meer deelnemen aan de inreis. Deze oplossing zal zo snel mogelijk aan de groep en de ouders gecommuniceerd worden. Voor zover mogelijk kunnen zij gewoon deelnemen aan het programma van de inreis.

We kijken uit naar een fantastische inreis, die ongetwijfeld geweldige ervaringen en herinneringen  zal opleveren. 

Update 10 maart 2020.

Practical information (Dutch only)

Kosten uitwisselingen 2020

€ 525,-. Daarbij inbegrepen:

  • Busvervoer binnen Nederland
  • Vliegretour
  • Programma in- en uitreis
  • Beperkte reisverzekering

Financiën mogen nooit een belemmering vormen om deel te nemen aan dit unieke programma. Via de financiële administratie kunnen wij u daarover inlichten. 

Wil je meedoen?

Denk dan na over de volgende zaken:

  • Je aanpassingsvermogen
  • De regels
  • Jouw thuissituatie
  • De verwachtingen die je hebt en die wij van jou mogen hebben

Vragen? Mail internationalisering@ssgn.nl

ID en paspoort

Voor  het boeken van de tickets hebben wij van alle deelnemers een kopie nodig van het identiteitsbewijs. Voor bestemmingen binnen Europa is een ID-kaart voldoende, voor Rusland hebben de deelnemers een paspoort en visum nodig. De visa worden door de school geregeld, maar daarvoor hebben wij de kopie van het paspoort ook nodig.
Volgens de nieuwe privacywet hebben wij voor het tijdelijk verzamelen van deze persoonsgegevens toestemming nodig van de ouders. Die geeft u door akkoord te gaan met de voorwaarden van de uitwisselingen.

Veilige ID-kopie

Met de app KopieID van de overheid maak je met je mobiele telefoon of tablet een veilige kopie van je identiteitsbewijs of paspoort. Je kunt KopieID downloaden in de Apple App Store of Google Play Store.