Handvaardigheid

Handvaardigheid wordt in het voortgezet onderwijs gegeven voor het ontwikkelen van het ruimtelijk denken, de fijne motoriek en de oog-/handcoördinatie. Op de SSgN vinden wij het ook belangrijk om het creatief, probleemoplossend en het out-of-the-box denken te stimuleren.

In klas 1 en 2 werk je met verschillende materialen en leer je allerlei basistechnieken zoals figuurzagen, solderen, boetseren, beeldhouwen en het snijden en ritsen van papier. In de eerste klas krijg je wat meer specifieke opdrachten, in klas 2 zijn de opdrachten vrijer zodat je uiteindelijk geheel zelf de materialen en technieken mag kiezen.

In klas 3 zijn we gericht op verdieping van het vak, ter voorbereiding op de bovenbouw ga je meer werken aan de hand van thema's zoals 'abstractie', 'architectuur' en 'lichaamsdecoratie'. Daarnaast blijft het werken met nieuwe materialen en technieken als een rode draad door de lessen heen lopen.

Posterontwerp VdF

Het Voordrachtfestival organiseert elk jaar een posterwedstrijd. Dit jaar, 2018, heeft een leerling gezorgd voor het winnende ontwerp. Alle drie de nominaties gingen naar een leerling van de SSgN. Onder leiding van Sophie Pouwels hebben zij dus goed werk geleverd.
 nr 1

 nr 3