Wie zijn wij

De Stedelijke Scholengemeenschap Nijmegen (SSgN) is een openbare school voor vwo, havo en  mavo (vmbo-t) waar onderwijs geboden wordt uitgaande van hoofd, hand en hart.

Als Jenaplanschool proberen wij bij alle leerlingen hun talent op te sporen en te stimuleren. Zowel op intellectueel, cultureel, creatief en sportief gebied.

Missie

De SSgN begeleidt leerlingen naar een voor hen optimaal haalbaar diploma. Daarbij worden alle leerlingen uitgedaagd het beste uit zichzelf te halen, zowel op cognitief gebied als op het gebied van persoonlijke en sociale ontwikkeling en het ontplooien van talenten en andere kwaliteiten op een breed gebied: cognitief, sportief en creatief.

De SSgN streeft naar een goed leer- en leefklimaat voor leerlingen en medewerkers en creëert een optimistische sfeer waar het oog gericht is zowel op het individu als op de groep, de maatschappij en de toekomst.

Excellente School

De SSgN is al sinds 2013 Excellente School voor havo en vwo. In 2015 kwam daar ook het predicaat voor onze mavo (vmbo-t) afdeling bij. Ook in 2018 is de school erkend als Excellente School. Als u klikt op de iconen, zijn de respectievelijke juryrapporten te lezen.

SSgN, de school voor jou!