Muziek

Het vak muziek bestaat vooral uit de drie onderdelen: spelen, zingen en luisteren. Een actief vak dus waarbij een beroep wordt gedaan op discipline, concentratie, doorzettingsvermogen en creativiteit.

Alleen met discipline, concentratie en doorzettingsvermogen ga je welk instrument dan ook leren bespelen of echt goed zingen. Creativiteit heb je nodig voor de individuele- en groepsopdrachten die geen vaststaand “eindproduct” hebben. Denk hierbij aan compositie- en/of improvisatieopdrachten.

Ook het presenteren van wat je geleerd hebt maakt onderdeel uit van dit vak. Dit gebeurt binnen je klas of op het podium in de aula, bijvoorbeeld tijdens een van de vieringen.

In de eerste twee leerjaren is muziek een éénuursvak. Vanaf de derde klas kun je het kiezen tot en met het eindexamen, voor zowel mavo, havo als vwo. In de praktijk wordt veel gewerkt met keyboards, percussie-instrumenten, (bas)gitaren en drums in het lokaal en de diverse studio’s.

Freedom 's Cool 2022

Bevrijdingsfestival 2018

Zaterdag 5 mei heeft de SSgN Experience, bestaande uit Meryn, Vivian, Mats. Siem en Jens (niet op foto) na het winnen van het Freedom’s Cool festival het Bevrijdingsfestival geopend in het Hunerpark in Nijmegen.  

Ieder jaar wordt er een gedeelte uit de tekst van het winnende nummer op een banner gezet die ook in de daaropvolgende edities nog steeds wordt getoond. Dit jaar was de vierde keer dat het Freedom's Cool festival plaatsvond.   Het nummer heet "No way back"en wat je als tekst op de foto ziet is een gedeelte uit de tekst van het nummer.  

De band heeft twee nummers gespeeld, uiteraard het winnende nummer "No way back" en "The sun is shining". Beide nummers zijn door Meryn (links op de foto) gecomponeerd.


Freedom's Cool 2018

The SSgN-Experience wint op 8 april 2018 het Freedom's Cool Festival in Doornroosje met hun nummer No Way Back. 

Profielwerkstuk 2018


Hoe schrijf je een hit? Noor Peters en Alex Gabeler gingen voor hun profielwerkstuk op onderzoek uit. Ze onderzochten de succesfactoren door hits uit de jaren '80 en nu te vergelijken en op basis van hun onderzoek schreven ze hun eigen hit: 'Make up your mind'.