Na de havo

Als je slaagt voor de havo heb je een aantal mogelijkheden. Je kunt naar het MBO, het HBO, doorstromen naar het vwo of een tussenjaar nemen. Wat je ook kiest, je zult je altijd op tijd moeten aanmelden en een studiecheck moeten doen. De decanen kunnen je hierbij helpen.

Voor het HBO moet je vóór 1 mei zijn aangemeld. Dat moet je doen via Studielink. Voor het MBO is de uiterste aanmelddatum 1 april. Aanmelden kan via de website van je gekozen MBO-opleiding.

Een aantal vervolgopleidingen heeft een beperkt aantal plekken (numerus fixus). Hiervoor moet je vóór 15 januari zijn aangemeld.

Hoe begin je
Een mooi startpunt voor je zoektocht naar een passende opleiding is de website studiekeuze 123 (zie ook overzicht hieronder). Hier vind je alle opleidingen, open dagen en een interessetest.

Keukentafelgesprek ouders 4h/5a

Elk jaar organiseren de decanen een ouderavond voor ouders van de voor-examenklassen. Hierin krijgen de ouders informatie over studiekeuze, aanmeldingsprocedure en de begeleiding door de decanen. Vervolgens kunnen ouders ervaringen uitwisselen en krijgen zij handvaten voor zogenaamde 'keukentafelgesprekken' met hun kind om op een laagdrempelige wijze over studiekeuze te kunnen praten.
Op 9 mei 2023 vond zo'n avond plaats. De informatieve powerpoint is hier te downloaden.

Open Dagen