Rooster Masters 2023-24

 Dag  Vak

 Lesuur

 Docent

 Lokaal

 Maandag Schaken 7+8 Etienne  n.t.b.
 Maandag  Zang 8+9  Kirsten  n.t.b.
 Maandag  Theater  8+9  Marianne   n.t.b.
 Woensdag  Muziek  4+5  Toon  n.t.b,
 Woensdag  Fotografie  8+9  Jeroen  n.t.b.
 Woensdag Decor  8 + 9  Daphne  n.t.b.
 Woensdag  Wiskunde  8 + 9  Pjotr  n.t.b,
 Donderdag Leesclub  1+2  Manouk  n.t.,b.
 Donderdag  Dans  3+4 Indira  n.t.b.
 Vrijdag Design  5+6  Anne  n.t.b.
 Vrijdag  Voordrachtfestival  7 + 8  Julia/Michelle/Pjotr  n.t.b.
 Vrijdag  Robotica  7 + 8  Daniël  n.t.b.
 Vrijdag  LO   8+9  Eva  n.t.b.
 Vrijdag  Tekenen  8+9  Jeroen  n.t.b.

SSgN Masters

Ben je geïnteresseerd in muziek, theater, dans, tekenen, fotografie? Vind je het leuk om met wiskunde bezig te zijn, een robot te bouwen of te schaken? Lees je graag boeken of hou je heel erg van alles wat met sport te maken heeft? Kies dan voor een SSgN-master.

SSgN masters zijn extra lessen, die buiten de gewone lessen om maar wel binnen schooltijd en door eigen docenten gegeven worden. Als onderdeel van de masters zullen er zo nu en dan ook gastdocenten worden uitgenodigd, wedstrijden gespeeld worden, concerten of voorstellingen worden bijgewoond, of ateliers worden bezocht.

Leerlingen die een bijzondere belangstelling hebben voor kunst & cultuur, bèta of sport kunnen zich aanmelden voor een master. Talentvolle leerlingen bieden we via een master de mogelijkheid zich op hun talentgebied optimaal te ontwikkelen en zich goed voor te bereiden op een vervolgopleiding.

Geen groot talent, maar wel heel veel interesse? Dat is meer dan voldoende om mee te kunnen doen aan een master. Wat je nodig hebt is een sportieve, creatieve grondhouding van onderzoek, spel, improvisatie, samenwerking en zelfreflectie.

Kijk in de kolom hiernaast voor het aanbod aan masters in Kunst & Cultuur, Bèta of Sport of blader eens door deze brochure.
In de loop van het jaar kan het aanbod aan Masters nog verder uitbreiden, dus houd deze pagina's in de gaten.

Hoofd: denken en onderzoeken

Cambridge Engels

Later kom je in veel situaties terecht waar Engels een belangrijke rol kan spelen. Vandaar dat je vanaf klas 1 kunt meedoen met de lessen Versterkt Engels. Ook op de mavo! In de bovenbouw havo/vwo sluit je af met een examen maar ook zonder dat diploma heb je al een hoop extra geleerd.

Programmeren met micro:bit

Micro:bit is een klein computertje waarmee je bijvoorbeeld een robot kunt besturen.

Bouw je eigen robot

In de masterclass robotica bouw je een robot van LEGO en doe je mee aan de landelijke Lego League.

Design / 3D

Bij de masterclass design leer je driedimensionaal denken en bouwen. Sinds dit schooljaar kun je ook werken met een echte 3D-printer. Maak je dromen waar en bouw ze!

Fotografie

Naast het kunstvak Foto/film en multimedia kun je meedoen aan een master. Leer werken met een spiegelreflexcamera en onderzoek de mogelijkheden van de camera op je mobieltje. In de masterclass fotografie gaat een nieuwe wereld voor je open!

Technicus licht & geluid

Acteurs en muzikanten schitteren op het podium, maar niet zonder de technicus achter de knoppen. Leer alle fijne kneepjes van de techniek achter licht en geluid en maak elke show tot een succes.

Interieur & decor

Een feestelijke gebeurtenis krijgt extra glans met een feestelijke aankleding. Leer in deze masterclass alles over kleuren, materialen en sfeer.

Maak je eigen Art-Journal

Boekjes gemaakt van allerlei materialen, in elke denkbare stijl en met verschillende technieken. In de nieuwe master art- en junk-journaling leer je hier alles over.

Schaken

Gambiet? Rokeren? Herdersmatje? Deze woorden hebben binnenkort geen geheimen meer voor jou als je meedoet met de master Schaken. Leer de paardensprong en zet je tegenstander mat.

Creatieve wiskunde

Niet genoeg aan de wiskundelessen? Laat dan je hersens kraken in de master Wiskunde en doorgrond de geheimen van priemgetallen en Pythagoras.

Hand: lekker (creatief) bezig zijn

Dansen

Vanaf klas 1 een vast kunstvak en met ingang van schooljaar 2021-2022 kun je hierin ook examen doen. Wil je verder? Dan kun je meedoen met de masterclass Dans.

Drama

Het kunstvak drama krijg je ook vanaf klas 1. Het examen sluit je af met een grote productie.

Theater

Meer doen dan drama? Acteren, teksten schrijven, regisseren en beweging maar ook decorbouw, licht en geluid. Alles komt voorbij in de masterclass Theater waarin je heel podiumgericht aan het werk gaat met als hoogtepunt de deelname aan het Voordrachtfestival in de Lindenberg. Ook in 2022-23 weer op het programma.

Tekenen

Als kunstvak en als masterclass: van tekenen krijg je nooit genoeg. Ontdek de Rembrandt in jezelf of ontwikkel je talent als cartoontekenaar.

Muziek

Vast kunstvak en examenvak en natuurlijk ook te kiezen als extra masterclass. Bij voldoende animo wordt ook jaarlijks een SSgN-band samengesteld en doe je mee aan Freedom's Cool of andere talentenwedstrijden.

Zang

Plusklas speciaal voor zangtalenten. Ook in deze masterclass werk je toe naar diverse podiumoptredens, waaronder het Voordrachtfestival. Laat je stem horen! We hebben speciale muziekstudio's dus de rest van de school hoeft niet meteen mee te genieten.

Master LO en BSM

Naast de reguliere gymnastieklessen krijg je vanaf de onderbouw de kans om mee te doen met de LO-masterclass. Op de mavo kun je daarna kiezen voor het examenvak LO2. Voor vwo- en havo-leerlingen is in de bovenbouw het vak Bewegen, Sport en Maatschappij een examenvak.

Op kamp

Waterfunkamp, Ardennenkamp, Zeilkamp, Skireis, Cultuurreizen naar het buitenland. En natuurlijk het grote avontuur van de uitwisselingen in klas 3. Het is allemaal mogelijk op de SSgN.

Hart: zet je in en volg je gevoel

GSA - Gender Sexuality Alliance

Jezelf kunnen zijn, dat is het allerbelangrijkste. Met leerlingen uit alle jaarlagen werk je binnen de GSA samen aan een fijne en veilige sfeer op school. 

Ecoschools

In dit projectteam denk je mee over belangrijke maatschappelijke vraagstukken als duurzaamheid, gezonde voeding en afvalproblematiek.

Reanimatie

Al een aantal jaren bieden wij vanuit de sectie LO samen met de stichting Taskforce QRS reanimatielessen aan onze leerlingen vanaf klas 4. Je leert een hartstilstand herkennen en werken met een AED. Met deze cursus kun je levens redden!

Project trainingsacteur

Als trainingsacteur kun je worden ingezet om situaties na te spelen bij cursussen en trainingen. Bijvoorbeeld een lastige leerling of een agressieve treinreiziger. Docenten en treinconducteurs kunnen dan op jullie oefenen. Als de de opleiding hebt gevolgd kun je worden ingezet bij diverse instellingen. Altijd op uitnodiging, dus je kunt weigeren. En je wordt er voor betaald.

Vloggen

Met een klein groepje leerlingen verzorg je op regelmatige basis een vlog over wat er speelt op school. Leuk en informatief. De resultaten worden gebruikt op de sociale media van de SSgN.

snel naar