Ik ga naar de brugklas en ik neem mee .....

Nog één zomervakantie en dan start voor jou, nieuwe brugklasser, het schooljaar op de middelbare school. Je bent natuurlijk reuze benieuwd wat je allemaal mee moet nemen! Op deze pagina vind je alles over boeken en overige leermiddelen.

De boeken kun je ophalen op vrijdag 27 augustus. Naast pennen, schriften, kaftpapier en een usb-stick heb je natuurlijk een tas nodig en een agenda (als je dat leuk vindt, die kan ook digitaal). 

Verder is het handig als je een dopper of een andere fles hebt waar je heerlijk koel water in kunt tappen. Je hebt een schoolpas nodig maar die krijg je. Ook het kluisje wordt door de school geregeld. Voor je lunch kun je zelf zorgen, of je kunt iets kopen in de gezonde kantine.

Een laptop of tablet is niet verplicht, wel handig om thuis een apparaat te hebben waar je op kunt werken. Gymkleding en -schoenen heb je natuurlijk nodig op de dagen dat je gym hebt. In het dans- en dramalokaal moet je je schoenen uit. Dan zijn zachte schoentjes of dikke sokken wel handig.

Verder vertellen jouw docenten aan het begin van het schooljaar wat er allemaal in hun lessen nodig is. Tot ziens, na de zomervakantie!

Kom je naar de brugklas?

Woensdag 2 juni maakten onze nieuwe brugklassers kennis met hun mentoren en de nieuwe school. De leerlingen werden per klas buiten opgevangen, daarna gingen we met zijn allen naar de aula voor een introductie en vervolgens kregen de leerlingen een rondleiding door de school. De sfeer was relaxt, de kinderen waren blij en enthousiast om met de school en met elkaar kennis te maken.

Kijk voor informatie over de brugklas op deze pagina

Rondleiding door de SSgN: loop mee met Roos

Blader door ons e-magazine

Welkom

Leuk dat je er bent!

Als je op zoek bent naar een nieuwe school, dan gaat dit jaar alles anders dan anders. Op deze website willen wij jou graag kennis laten maken met de SSgN.

Op de SSgN kun je terecht met een vwo-, en havo- en een vmbo-t (mavo)-advies. En weet je wat zo leuk is? Alle adviezen zitten bij elkaar in de klas. Dus kun je gewoon met je vrienden en vriendinnen van de basisschool doorstromen naar de brugklas.

De wereld om je heen

  • Internationale uitwisselingen klas 3
  • Buitenschoolse activiteiten, projecten en excursies
  • Stedenreizen en kampen, ook in het buitenland
  • Ontwikkeling van sociale vaardigheden en burgerschapsvorming

Ons onderwijs

Wat betekent 'heterogene brugklassen'? Wat houdt Jenaplan-onderwijs in? Of het werken in teams? Kijk voor meer informatie op deze pagina (vooral voor ouders/verzorgers).

Hulp bij het kiezen

De keuze voor een nieuwe middelbare school is dit jaar extra moeilijk omdat veel openhuis-activiteiten misschien niet doorgaan. Wil je zeker weten dat je goed kiest, kijk dan op de website van Schoolkeuzehulp of in de folder.


Meer informatie voor ouders

Lees hier verder om meer informatie speciaal voor ouders te vinden.

Lessen

's Morgens krijg je zes instructielessen van een half uur, 's middags zijn er verwerkingslessen driemaal zestig minuten. Elk vak wordt 3-4 maal per week aangeboden. Sommige vakken (kunstvakken, gym) worden in langere blokuren achter elkaar gegeven. Voor de brugklassen lopen de lessen over het algemeen van 8.20-14.30 uur. 
Lesuitval wordt voorkomen door de inzet van onderwijsassistenten.

Kijk op deze pagina voor een voorbeeld hoe een weekrooster eruit kan zien.

Dansplus december 2020

Begeleiding

Behalve de twee mentoren staat een team van RT en leerlingbegeleiding klaar.
Leerlingen leren in de brugklas plannen tijdens de studiehulpuren. Waar nodig kan bijles of huiswerkbegeleiding worden ingekocht. Meer informatie over begeleiding vind je hier.

Hoofd, hand en hart

Als Jenaplanschool vinden wij het belangrijk dat je kennis opdoet, vaardigheden ontwikkelt en met passie werkt aan de dingen die je leuk vindt. Door veel af te wisselen met diverse culturele activiteiten, projecten, excursies en masterclasses ontdekken we met elkaar al snel waar jouw talenten en kwaliteiten liggen. Je leert samen te werken, te onderzoeken, te presenteren en te ondernemen. Zo leer je te zijn wie je bent en zorg te hebben voor jezelf, de ander en de wereld om je heen.

Uniek aan onze school is dat je de eerste twee jaar met vwo-, havo- en mavo-niveau in één klas zit. Bij havo/vwo zit je zelfs drie jaar bij elkaar. Je mag elk vak op je eigen niveau volgen. Daarmee dagen wij jou uit het beste uit jezelf te halen.

Speel het SSgN-spel