Rondleiding door de SSgN: loop mee met Roos

Kom je naar de brugklas?

De inschrijvingen zijn binnen. De komende periode wordt gebruikt voor het uitwisselen van informatie tussen basisschool en middelbare school. Rond 14 april sturen de scholen een definitief bericht van aanmelding aan de ouders van de nieuwe brugklassers.
Woensdag 2 juni is er een eerste kennismaking op school. Daarover volgt later meer.

Kijk voor informatie over de brugklas op deze pagina


Blader door ons e-magazine

Meer informatie?

Folder bestellen?

Stuur een e-mail naar info@ssgn.nl als je een papieren folder wilt hebben. De digitale folder (het eMagazine) is te vinden op deze pagina.

Meer weten over wat de SSgN jou te bieden heeft: kijk dan op

SSgN plus

Welkom

Leuk dat je er bent!

Als je op zoek bent naar een nieuwe school, dan gaat dit jaar alles anders dan anders. Op deze website willen wij jou graag kennis laten maken met de SSgN.

Op de SSgN kun je terecht met een vwo-, en havo- en een vmbo-t (mavo)-advies. En weet je wat zo leuk is? Alle adviezen zitten bij elkaar in de klas. Dus kun je gewoon met je vrienden en vriendinnen van de basisschool doorstromen naar de brugklas.

De wereld om je heen

  • Internationale uitwisselingen klas 3
  • Buitenschoolse activiteiten, projecten en excursies
  • Stedenreizen en kampen, ook in het buitenland
  • Ontwikkeling van sociale vaardigheden en burgerschapsvorming

Ons onderwijs

Wat betekent 'heterogene brugklassen'? Wat houdt Jenaplan-onderwijs in? Of het werken in teams? Kijk voor meer informatie op deze pagina (vooral voor ouders/verzorgers).

Hulp bij het kiezen

De keuze voor een nieuwe middelbare school is dit jaar extra moeilijk omdat veel openhuis-activiteiten misschien niet doorgaan. Wil je zeker weten dat je goed kiest, kijk dan op de website van Schoolkeuzehulp of in de folder.


Meer informatie voor ouders

Lees hier verder om meer informatie speciaal voor ouders te vinden.

Lessen

's Morgens krijg je zes instructielessen van een half uur, 's middags zijn er verwerkingslessen driemaal zestig minuten. Elk vak wordt 3-4 maal per week aangeboden. Sommige vakken (kunstvakken, gym) worden in langere blokuren achter elkaar gegeven. Voor de brugklassen lopen de lessen over het algemeen van 8.20-14.30 uur. 
Lesuitval wordt voorkomen door de inzet van onderwijsassistenten.

Kijk op deze pagina voor een voorbeeld hoe een weekrooster eruit kan zien.

Dansplus december 2020

Begeleiding

Behalve de twee mentoren staat een team van RT en leerlingbegeleiding klaar.
Leerlingen leren in de brugklas plannen tijdens de studiehulpuren. Waar nodig kan bijles of huiswerkbegeleiding worden ingekocht. Meer informatie over begeleiding vind je hier.

Hoofd, hand en hart

Als Jenaplanschool vinden wij het belangrijk dat je kennis opdoet, vaardigheden ontwikkelt en met passie werkt aan de dingen die je leuk vindt. Door veel af te wisselen met diverse culturele activiteiten, projecten, excursies en masterclasses ontdekken we met elkaar al snel waar jouw talenten en kwaliteiten liggen. Je leert samen te werken, te onderzoeken, te presenteren en te ondernemen. Zo leer je te zijn wie je bent en zorg te hebben voor jezelf, de ander en de wereld om je heen.

Uniek aan onze school is dat je de eerste twee jaar met vwo-, havo- en mavo-niveau in één klas zit. Bij havo/vwo zit je zelfs drie jaar bij elkaar. Je mag elk vak op je eigen niveau volgen. Daarmee dagen wij jou uit het beste uit jezelf te halen.

Speel het SSgN-spel