Welkom nieuwe brugklassers

Zoeken Tags 

Kom je naar de brugklas?

Na de vakantie start je op je nieuwe school. De eerste week staat in het teken van de introductie met praktische informatie, projecten, sport en cultuur.

vrijdag 27 augustus
Tussen 9.00 en 14.30: boeken ophalen in de sporthal.

Het introductieprogramma:

dinsdag 31 augustus:
8.55: Ontvangst in de aula
Rest van de dag: in je vaste klaslokaal kennismaken met mentoren, klas en met de school door middel van het Grote Wegwijsspel.

woensdag 1 september:
8.55: verzamelen in je vaste klaslokaal
Rest van de dag: Sport- en speldag

donderdag 2 september:
8.55: verzamelen in je vaste klaslokaal
Rest van de dag: Jenaplandag met verschillende projecten en podium-activiteiten

vrijdag 3 september
8.45 uur: verzamelen in je vaste klaslokaal (let op: afwijkende starttijd)
Rest van de dag: workshops over diverse onderwerpen
Vanwege de coronamaatregelen hebben we helaas het Gala moeten uitstellen naar een later moment in het schooljaar.

Hier lees je het uitgebreide programma, de eindtijden per dag en wat je telkens mee moet nemen. Heb je nog vragen? Stuur een mailtje aan info@ssgn.nl

Ik ga naar de brugklas en ik neem mee .....

Nog één zomervakantie en dan start voor jou, nieuwe brugklasser, het schooljaar op de middelbare school. Je bent natuurlijk reuze benieuwd wat je allemaal mee moet nemen! Op deze pagina vind je alles over boeken en overige leermiddelen.

Naast pennen, schriften, en kaftpapier heb je natuurlijk een tas nodig en een agenda (als je dat leuk vindt, die kan ook digitaal). 

Verder is het handig als je een dopper of een andere fles hebt waar je heerlijk koel water in kunt tappen. Je hebt een schoolpas nodig maar die krijg je. Ook het kluisje wordt door de school geregeld. Voor je lunch kun je zelf zorgen, of je kunt iets kopen in de gezonde kantine.

Een laptop of tablet is niet verplicht, wel handig om thuis een apparaat te hebben waar je op kunt werken (géén Chromebook). Gymkleding en -schoenen heb je natuurlijk nodig op de dagen dat je gym hebt. In het dans- en dramalokaal moet je je schoenen uit. Dan zijn zachte schoentjes of dikke sokken wel handig.

Verder vertellen jouw docenten aan het begin van het schooljaar wat er allemaal in hun lessen nodig is. Op vrijdag 27 augustus kun je tussen 9.00 en 14.30 uur je boeken ophalen in de sporthal en op dinsdag 31 augustus starten we met de introductie (zie hierboven).
Tot ziens, na de zomervakantie!

Rondleiding door de SSgN: loop mee met Roos

Blader door ons e-magazine

De wereld om je heen

  • Internationale uitwisselingen klas 3
  • Buitenschoolse activiteiten, projecten en excursies
  • Stedenreizen en kampen, ook in het buitenland
  • Ontwikkeling van sociale vaardigheden en burgerschapsvorming

Ons onderwijs

Wat betekent 'heterogene brugklassen'? Wat houdt Jenaplan-onderwijs in? Of het werken in teams? Kijk voor meer informatie op deze pagina (vooral voor ouders/verzorgers).

Meer informatie voor ouders

Lees hier verder om meer informatie speciaal voor ouders te vinden.

Lessen

's Morgens krijg je zes instructielessen van een half uur, 's middags zijn er verwerkingslessen driemaal zestig minuten. Elk vak wordt 3-4 maal per week aangeboden. Sommige vakken (kunstvakken, gym) worden in langere blokuren achter elkaar gegeven. Voor de brugklassen lopen de lessen over het algemeen van 8.20-14.30 uur. 
Lesuitval wordt voorkomen door de inzet van onderwijsassistenten.

Kijk op deze pagina voor een voorbeeld hoe een weekrooster eruit kan zien.

Begeleiding

Behalve de twee mentoren staat een team van RT en leerlingbegeleiding klaar.
Leerlingen leren in de brugklas plannen tijdens de studiehulpuren. Waar nodig kan bijles of huiswerkbegeleiding worden ingekocht. Meer informatie over begeleiding vind je hier.

Hoofd, hand en hart

Als Jenaplanschool vinden wij het belangrijk dat je kennis opdoet, vaardigheden ontwikkelt en met passie werkt aan de dingen die je leuk vindt. Door veel af te wisselen met diverse culturele activiteiten, projecten, excursies en masterclasses ontdekken we met elkaar al snel waar jouw talenten en kwaliteiten liggen. Je leert samen te werken, te onderzoeken, te presenteren en te ondernemen. Zo leer je te zijn wie je bent en zorg te hebben voor jezelf, de ander en de wereld om je heen.

Uniek aan onze school is dat je de eerste twee jaar met vwo-, havo- en mavo-niveau in één klas zit. Bij havo/vwo zit je zelfs drie jaar bij elkaar. Je mag elk vak op je eigen niveau volgen. Daarmee dagen wij jou uit het beste uit jezelf te halen.