Inleveren boeken 21 en 28 juni 2024

Op vrijdag 21 en 28  juni moet je je boeken inleveren op het Forum. Van tevoren moeten deze boeken online aangemeld zijn. De boeken worden op een vast tijdstip per klas ingenomen. Hier kunnen we niet van afwijken, dus als je zelf niet kunt zorg dan voor vervanging.
Let op: werkboeken moeten apart worden ingeleverd bij de mediatheek. Dat kan op dezelfde dag dus stop ze niet in de zak met boeken.
Op 28 juni moeten ook de kluisjes leeg zijn! De brief over het inleveren van je boeken vind je hier.

Inleverrooster

Boeken en leermiddelen

Op vrijdag 16 augustus tussen 9.00 uur en 14.00 uur ligt je nieuwe boekenpakket voor het schooljaar 2024-2025 klaar in de sporthal van de SSgN. 

Boeken worden gratis ter beschikking gesteld. Je hoeft daar als leerling niets voor te doen. Jouw vakkenpakket geldt als basis voor het pakket dat je krijgt.

De schoolboeken worden aan het begin van het schooljaar geleverd door Leermiddelenservice @voCampus. Aan het eind van het jaar moet je ze onbeschadigd en compleet weer op school inleveren. Informatie hierover krijg je op tijd. Beschadigde of vermiste boeken moeten door je ouders worden vergoed.

Meer informatie over de Leermiddelenservice vind je hier: .....>

Voor vragen over schoolboeken, bijvoorbeeld als je je boekenpakket niet ontvangen hebt of er ontbreken boeken, kun je terecht in bij Natascha Barendrecht in de Mediatheek. Zij is bereikbaar via e-mail natascha.barendrecht@ssgn.nl

Overige leermiddelen

Naast de door de school gratis ter beschikking gestelde lesmaterialen zijn er nog een paar zaken die je zelf moet aanschaffen, bijvoorbeeld pennen, schriften, eventueel een laptop, een rekenmachine, gymkleding en een schooltas (zie overzicht).

Ouders met een beperkt budget kunnen een beroep doen op Stichting Leergeld (kijk op deze pagina voor meer informatie).
In schooljaar 2024-25 hebben de leerlingen in klas 1j, 2j, 3j/3v, 4a en 5a een laptop nodig. 

Gratis jeugdabonnement bij de bibliotheek

De Bibliotheek Gelderland Zuid wil de schooltijd graag makkelijker en leuker maken. De bieb vindt het belangrijk dat jongeren plezier beleven aan lezen en makkelijk toegang hebben tot een schat aan verhalen en informatie. Daarom is een abonnement van de bibliotheek tot 18 jaar gratis.

Bij de bieb kun onder meer terecht voor informatie voor werkstukken en presentaties, boeken voor de lijst, e-books, rustige studeerplekken en leestips. Kijk voor het totale aanbod voor jongeren vanaf 12 jaar op www.obgz.nl/12plus.  

Gratis lid worden van de bibliotheek doe je zo:

Stap 1. Weet je niet zeker of je al lid bent? Bel dan naar de klantenservice op werkdagen tussen 09.00 en 18.00 uur naar: 024 - 327 49 11. Of stuur een mailtje naar klantenservice@obgz.nl.
Stap2Nog geen lid? Lid worden van de bieb regel je eenvoudig online via www.obgz.nl/lid-worden.   
Stap 3. Al lid van de bibliotheek, maar de pas kwijt? Geen probleem, bezoek een van onze bibliotheken en ontvang een nieuwe pas voor € 5. Is een kind jonger dan 16 jaar? Dan moet de ouder/verzorger mee en een geldig legitimatiebewijs van je kind kunnen tonen. Boven de 16 jaar volstaat alleen een geldig legitimatiebewijs.