Gratis jeugdabonnement bij de bibliotheek

De Bibliotheek Gelderland Zuid wil de schooltijd graag makkelijker en leuker maken. De bieb vindt het belangrijk dat jongeren plezier beleven aan lezen en makkelijk toegang hebben tot een schat aan verhalen en informatie. Daarom is een abonnement van de bibliotheek tot 18 jaar gratis.

Bij de bieb kun onder meer terecht voor informatie voor werkstukken en presentaties, boeken voor de lijst, e-books, rustige studeerplekken en leestips. Kijk voor het totale aanbod voor jongeren vanaf 12 jaar op www.obgz.nl/12plus.  

Gratis lid worden van de bibliotheek doe je zo:

Stap 1. Weet je niet zeker of je al lid bent? Bel dan naar de klantenservice op werkdagen tussen 09.00 en 18.00 uur naar: 024 - 327 49 11. Of stuur een mailtje naar klantenservice@obgz.nl.
Stap2Nog geen lid? Lid worden van de bieb regel je eenvoudig online via www.obgz.nl/lid-worden.   
Stap 3. Al lid van de bibliotheek, maar de pas kwijt? Geen probleem, bezoek een van onze bibliotheken en ontvang een nieuwe pas voor € 5. Is een kind jonger dan 16 jaar? Dan moet de ouder/verzorger mee en een geldig legitimatiebewijs van je kind kunnen tonen. Boven de 16 jaar volstaat alleen een geldig legitimatiebewijs. 

Boeken en leermiddelen

Boeken worden gratis ter beschikking gesteld. Je hoeft daar als leerling niets voor te doen. Jouw vakkenpakket geldt als basis voor het pakket dat je krijgt.

De schoolboeken worden aan het begin van het schooljaar geleverd door Leermiddelenservice @voCampus. Aan het eind van het jaar moet je ze onbeschadigd en compleet weer op school inleveren. Informatie hierover krijg je op tijd. Beschadigde of vermiste boeken moeten door je ouders worden vergoed.

Meer informatie over de Leermiddelenservice vind je hier: .....>

Voor vragen over schoolboeken, bijvoorbeeld als je je boekenpakket niet ontvangen hebt of er ontbreken boeken, kun je terecht in bij Natascha Barendrecht in de Mediatheek. Zij is bereikbaar via e-mail natascha.barendrecht@ssgn.nl

Overige leermiddelen

Naast de door de school gratis ter beschikking gestelde lesmaterialen zijn er nog een paar zaken die je zelf moet aanschaffen, bijvoorbeeld pennen, schriften, woordenboeken, atlas of een rekenmachine, gymkleding en een schooltas (zie overzicht).

Je hoeft geen  laptop of tablet mee naar school te nemen, wel is het handig als leerlingen thuis over een computer kunnen beschikken (géén chromebook) met het programma Office 365. Ouders van brugklasleerlingen met een beperkt budget kunnen een beroep doen op Stichting Leergeld (kijk op deze pagina voor meer informatie).