Laptop of device

Met ingang van het schooljaar 2023-2024 zijn we gestart met eigen laptops voor leerlingen. Met ingang van dat schooljaar moeten de leerlingen van klas 1, klas 2 en klas 4 vwo beschikken over een laptop. Als de leerling nog niet beschikt over een eigen laptop dan kan deze besteld worden bij Rent Company via dit bestelformulier. Deze laptops zijn te huur of te koop, inclusief het Easy4u zekerheidspakket voor garantie, service en dekking tegen schade of diefstal.

Uiteraard zijn ouders vrij om een laptop naar hun eigen keuze aan te schaffen.

Voor leerlingen in de overige klassen is het handig als zij thuis beschikken over een computer, laptop of tablet. Eisen waaraan deze 'devices' moeten voldoen:

  • toegang tot internet
  • camera en geluidsfunctie
  • Windows 10
  • Office 365, o.a. voor het werken met Teams en OneNote. Deze licentie krijgen de leerlingen van school en hoeven zij dus niet aan te schaffen.

Op de SSgN werken we met Windows 10 en Office 365. Het is gebleken dat leerlingen met een chromebook niet alle functionaliteiten kunnen gebruiken. Wij raden het dan ook af om een chromebook aan te schaffen.

Een laptop via stichting Leergeld

Steeds vaker heb je op school een laptop nodig! Ze zijn helaas wel erg duur. Daarom betaalt de Gemeente Nijmegen eenmalig een goede en degelijke laptop als je voor het eerst naar de brugklas gaat en je ouders een laag inkomen hebben. Daardoor kun je gewoon meedoen.

Wanneer heb je recht op een laptop?

1. Als je in Nijmegen woont;
2. Als je in schooljaar 2023-2024 naar de brugklas gaat;
3. Als je gebruik maakt van de voorzieningen van Stichting Leergeld Nijmegen of als er thuis een laag inkomen is (120% of 130% van het minimum). Dan moet je eerst aangesloten zijn bij de Stichting Leergeld. Je meldt je aan via de website www.leergeldnijmegen.nl.

Hoe krijg je de laptop?

De Stichting Leergeld werkt samen met de Rent Company. Die levert op veel scholen laptops. Je dient een aanvraag voor een laptop in bij de Stichting Leergeld Nijmegen. Deze beoordeelt je aanvraag en geeft je een unieke code. Hiermee kan je de laptop bij de Rent Company bestellen.

LET OP: BESTEL NIKS ZONDER TOESTEMMING VAN LEERGELD !