Communicatie met ouders

De communicatie met ouders verloopt over het algemeen via e-mail. Hiervoor is het nodig dat de school beschikt over de meest actuele e-mailadressen van de ouder(s)/verzorger(s) van al onze leerlingen. Via Magister 6 kunt u controleren of uw gegevens kloppen en zelf uw e-mailadres aanpassen. Mochten de overige persoonlijke gegevens onjuist zijn, dan graag een e-mail sturen aan leerlingenadministratie@ssgn.nl. Vermeld daarin ook de naam en de klas van de leerling(en) die het betreft.

Tijdelijke storing Magister

Gepubliceerd 25 september 2020 12:02

Sinds afgelopen maandag was het normale gebruik van de Magister app voor Leerling/Ouder verstoord. De app vroeg steeds opnieuw in te loggen en zette meerdere loginschermen over elkaar heen.  

De aangeboden oplossing is nu beschikbaar in de App Store en Android Store. Helaas kunnen we niet met 100% zekerheid bevestigen dat deze authenticatie-bug alle problemen veroorzaakt. Daarom blijven we extra alert en monitoren we op dit probleem, zodat indien van toepassing we direct actie kunnen ondernemen.  

Hoe update de leerling de Magister app handmatig naar de nieuwe versie?
De leerling kan naar de betreffende 'Store' gaan, dan naar de eigen 'Profielfoto'. Er op klikken. Even scherm vasthouden en naar beneden trekken voor de laatste verversing (niet meer cache). Dan staat daar een lijst met beschikbare updates. Naast Magister app staat 'bijwerken'.  

De oplossing is ook gecommuniceerd via de servicepagina voor leerlingen.

Nieuw uiterlijk Magister

Bij de start van het schooljaar heeft Magister het uiterlijk verfrist. Het kleurenpalet is meer anno 2020 geworden en sommige functies zijn wat handiger neergezet. Kijk voor een introductie over het nieuwe uiterlijk op dit filmpje (voor ouders en leerlingen). De wijziging wordt doorgevoerd in het weekend van 5/6 september.

Verklaring 18+

Leerlingen van 18 jaar en ouder zijn voor de wet handelingsbekwaam. Dat betekent dat de leerling voor een aantal schoolzaken zelf verantwoordelijk wordt en dat de toegang tot Magister voor de ouders vervalt. Toch is het voor deze ouders van belang dat zij inzage hebben in de vorderingen of dat zij een afspraak voor een 10-minutenavond kunnen plannen. 

In het kader van de wet op de privacy kan de toestemming voor inzage in Magister uitsluitend nog door de leerling zelf worden gegeven, via 'mijn instellingen' in Magister. Onze leerlingadministratie kan dat dus niet regelen.