Bijles en huiswerkbegeleiding

Er zijn diverse mogelijkheden om bijles aan te vragen (tegen betaling). De school beschikt over een netwerk van (oud-) leerlingen, studenten en docenten die bijlessen verzorgen in diverse vakken. Ook werken wij samen met een aantal professionele huiswerkinstituten (zie informatie elders op deze pagina). Informeer naar de mogelijkheden. Contactpersoon voor bijles is Norbert van Helvoirt.

HWB Leerplus

Huiswerkbegeleiding (HWB) Leerplus kan op advies van de school en in overleg met het Zorgteam worden aangeboden. Het aanbod is afhankelijk van de vraag van de leerling en/of de mentor: plannen, structuur bieden, leren leren, aan de slag met maakwerk of met leerwerk. Van de ouders vragen wij een eigen bijdrage van € 20.- per maand. De HWB zit in lokaal 1.03. Contactpersoon: Cas Coert.

Studiehulp op school

Huiswerk maken en leren op school, aansluitend aan de lessen. De SSgN werkt hiervoor samen met Studiehulp Nijmegen. Tijdens de naschoolse begeleiding worden leerlingen geholpen bij het maken en structureren van hun huiswerk. Er is vakinhoudelijke begeleiding op alle niveaus en in alle vakken. Elke maandag t/m donderdag van 14.25 tot 16.55 uur (lesuren 7, 8 en 9) in lokaal 2.08.
De kosten zijn volledig voor de ouders. Voor meer informatie: zie de website van Studiehulp Nijmegen. Aanmelden via e-mail of telefoon 06-17 11 50 87.
Aanmeldformulieren liggen bij de receptie op school.

Bijles via Toptutors

Toptutors is een stichting zonder winstoogmerk, die leerlingen in contact brengt met oud-leerlingen/studenten om bijles te geven. Toptutors kent vier kernwaarden, die centraal staan in hoe we zijn georganiseerd en hoe we onze dagelijkse werkzaamheden uitvoeren. DIt zijn:
  • betaalbaarheid (€ 17,50 per uur)
  • begeleiding dichtbij school
  • laagdrempelig
  • profijt voor alle betrokkenen.

Heb jij dus moeite met een bepaald vak waarin je tijdelijk ondersteuning nodig hebt? neem dan contact op met de plaatselijke Managing Tutor en kijk voor meer informatie op de website.


StudentsPlus Nijmegen

Bijlesbureau StudentsP{us biedt in Nijmegen individuele bijles, huiswerkbegeleiding en examentraining aan. Dankzij het grote bestand van universitaire bijlesgevers kan er binnen enkele dagen al iemand gevonden worden aan de hand van uw eisen en voorkeuren.

Bijles is altijd individueel, aan huis en mogelijk voor elk vak op elk niveau. De kosten zijn vanaf € 15.- per uur. StudentsPlus hanteert geen inschrijfkosten, geen opzegtermijn en werkt op basis van 'no cure, no pay'.

Via de website kan eenvoudig en vrijblijvend een informatie-aanvraag worden gedaan zodat StudentsPlus een persoonlijk advies kan geven.

Bijles via Studiehulp

Naast de bovengenoemde huiswerkbegeleiding biedt Studiehulp Nijmegen ook bijles aan. Deze bijles is beschikbaar in alle vakken en op alle niveaus. Studiehulp Nijmegen biedt:
  • bijles thuis, op school of op een andere locatie
  • betaling per les en niet per maand
  • laagdrempelig contact tussen leerling en begeleider
  • hoog niveau van de begeleiders

Meer informatie is te vinden op de website van Studiehulp Nederland, aanmelden via e-mail of telefonisch: 024-260 00 40.


Bijlesnetwerk Nijmegen

Bijlesnetwerk Nijmegen verzorgt de jaarlijkse tweedaagse examentraining die in de maand april op school wordt georganiseerd. Daarnaast is het ook mogelijk individuele of groepsbijles aan te vragen op alle niveaus en in alle jaarlagen.

De bijlessen worden gegeven door studenten van de Radboud Universiteit en van de lerarenopleiding aan de HAN. Voor een overzicht van de vakken en de wijze van inschrijven kun je terecht op de website. Bijles kost maximaal € 19.- per uur en wordt goedkoper naarmate je meer uren bijles neemt. De studenten komen bij je thuis, of je kunt met de afspreken op school.