Bijles en huiswerkbegeleiding

Er zijn diverse mogelijkheden om bijles aan te vragen (tegen betaling). De school beschikt over een netwerk van (oud-) leerlingen, studenten en docenten die bijlessen verzorgen in diverse vakken. Ook werken wij samen met Bijlesnetwerk Nijmegen. Informeer naar de mogelijkheden. Contactpersoon voor bijles is Norbert van Helvoirt.

Studiehulp op school

Huiswerk maken en leren op school, aansluitend aan de lessen. De SSgN werkt hiervoor samen met Bijlesnetwerk Nijmegen. De huiswerkbegeleiding is gericht op het aanleren van duurzame studievaardigheden. Voor de leerling betekent dit minder stress, meer vrije tijd en vaak  betere resultaten.

Bijlesnetwerk biedt drie, vier of vijf dagen per week huiswerkbegeleiding op school van 14.00-18.00 uur. Dagen en tijden zijn uiteraard in overleg.

De kosten zijn volledig voor de ouders. Aanmelden via e-mail of telefoon (zie hiernaast).

Bijles via Bijlesnetwerk Nijmegen

Bijlesnetwerk Nijmegen verzorgt de jaarlijkse tweedaagse examentraining die in de maand april op school wordt georganiseerd. Daarnaast is het ook mogelijk individuele of groepsbijles aan te vragen op alle niveaus en in alle jaarlagen.

De bijlessen worden gegeven door studenten van de Radboud Universiteit en van de lerarenopleiding aan de HAN. Voor een overzicht van de vakken en de wijze van inschrijven kun je terecht op de website van Bijlesnetwerk Nijmegen. 

Zorg

In bijzondere gevallen kan het zijn dat leerlingen vanuit een zorgindicatie voor huiswerk-begeleiding en/of bijles worden aangemeld. Een (deel van) de kosten kan dan vanuit een ondersteuningspakket worden betaald.
Ouders die hiervoor in aanmerking willen komen, kunnen contact opnemen met Huub Dolmans. Vanuit school wordt dan onderzocht wat nodig is en of een financiële ondersteuning mogelijk is.