Plusklas Tekenen

Is tekenen of schilderen je hobby of zelfs passie? Wil je wel beter worden, maar lukt dat niet alleen? Bij de teken+ klas leer je verschillende technieken. Je gaat aan de slag met kwast, penseel, sponsjes, vingers en andere benodigdheden. Je leert naast het werken met verschillende materialen en technieken, ook creatief denken.

Uiteraard gaan we er ook samen op uit, naar een atelier en museum en krijgen we uitleg door kunstenaars en deskundigen. De lessen zijn opgebouwd uit verschillende thema’s en je krijgt de nodige begeleiding. Aan het eind van het jaar kun je een schilderij maken!
 Docent: Jeroen Steinmetz

Tekenen in de praktijk

Een aantal leerlingen van de Plusklas tekenen heeft de muurschildering van het restaurant Hola Lokma in Anrhem verzorgd. Van ontwerp tot uitvoering, van kleuren tot achtergrond; overal hebben ze over nagedacht en gemerkt wat er allemaal bij komt kijken om een muurschildering uit te voeren.

Hoe deel je in, de opzet, grote kleurvlakken, kleuren mengen en daarna met steeds kleinere penselen toewerken naar de details met donkere kleuren.Samenwerking was hierbij essentieel. Het was dan ook mooi om te zien hoe alles samen tot stand is gekomen en van een onderwerp op papier is gerealiseerd op een levensgrote muur in een 'super gaaf' lokma restaurant.

En de eigenaars? Zijn dik tevreden!

Hola Lokma

Posterwedstrijd Voordrachtfestival 2020

De posterwedstrijd is dit jaar opnieuw gewonnen door een leerling van de SSgN. Emma de Groot uit 5Hc ontwierp de winnende poster met het thema Rebellen en dwarsdenkers.

Het is dit jaar voor het derde jaar op een rij dat de SSgN de posterwedstrijd heeft gewonnen.