Exodus 2018

Zoeken Tags 

In alle rust studeren voor je examen

De komende weken gaat het erom spannen. Wil je goed voorbereid je examen in, maar heb je thuis niet de rust of de concentratie om te studeren? Dan kun je natuurlijk terecht bij een van de bibliotheken. Maar let op: je bent niet de enige. Daarom hebben de bibliotheken wat richtlijnen en huisregels opgesteld.

Bibliotheek Mariënburg biedt Studyshare. Je kunt vanaf 30 april op werkdagen terecht bij een studiesessie. Er zijn 2 sessies per dag. De eerste start om 10.00, de tweede om 13.30. Een sessie bestaat uit drie blokken van 45 minuten met een verplichte pauze van 15 minuten. Zo kom je lekker in je ritme. 
Deelname is gratis, maar per sessie zijn maar 20 plekken beschikbaar. Een ticket is een half uur voor aanvang van de sessie op te halen, dus kom ruim op tijd. Je mag zo vaak komen als je wilt.

Je kunt ook terecht bij de diverse locaties van de Universiteitsbibliotheek. Er zijn ook tentamens voor de studenten in die periode, dus het kan behoorlijk druk zijn. Houd je daarom aan  de huisregels

Heel veel succes!!!

Examenboekje 2018

Hieronder vind je de belangrijkste zaken rondom het eindexamen 2018. Deze onderwerpen vind je ook terug in het Examenboekje dat jullie hebben gekregen.

Regels
Lees dit goed door!
 Mededelingen en afspraken rond het examen 2018. 
23 april  Hoe laat en waar komt de schoolfotograaf
Het internet Tips voor het gebruik van internet bij voorbereiding
Hulpmiddelen Welke hulpmiddelen mag je gebruiken tijdens het eindexamen 2018?
Belangrijke data Overzicht van alle belangrijke data, per afdeling.
 Rooster Centraal Examen 1e tijdvak: 14 t/m 28 mei
Centraal Examen 2e tijdvak: 18 t/m 21 juni

Wat te doen bij klachten?

LAKS

Elk jaar blijkt weer dat er zaken niet kloppen: examens zijn te makkelijk/moeilijk, er zitten fouten in, de omstandigheden in de examenzaal zijn niet optimaal. Leerlingen kunnen dan terecht bij het Landelijk Aktie Komité Scholieren (LAKS). Rondom de examentijd hebben zij een speciale klachtenlijn.

Centrale Commissie van Beroep Eindexamens

Wanneer een leerling zich schuldig maakt aan onregelmatigheden ten aanzien van een examenonderdeel, dan kan de school maatregelen treffen. In het Eindexamenbesluit staat welke maatregelen dat kunnen zijn. Wanneer een leerling het niet eens is met een beslissing die door de school is genomen, dan kan de leerling een beroep doen bij de Centrale Commissie van Beroep voor het Eindexamen, regio Nijmegen.
Lees hier verder.

Belangrijke documenten

Examenreglement

In het examenreglement vind je alle informatie die nodig is om deel te kunnen nemen aan het Centraal examen.
 

Examenrooster 2018:

Belangrijke data vind je hier naast

Begeleiding en afspraken

In deze boekjes vind je de belangrijkste informatie rondom organisatie, begeleiding, afspraken en data:

Programma van toetsing en afsluiting

Alle examenonderdelen voor het schoolexamen maken deel uit van het Programma van toetsing en afsluiting (PTA). De PTA's vind je op de pagina PTA's en toetsen. Daarin staat ook de weging van de toetsen.

Eindpresentaties Drama

11 april 6 vwo: Dag Monster
12 april 4 mavo: Gone
12 april 5 havo: The Wedding

Op deze pagina vind je de foto's. Van 6 vwo zijn helaas geen foto's gemaakt. De voorstelling van 5 havo ging door omstandigheden niet door op 13 april. Op 12 april hebben de leerlingen een aantal sleutelscènes gespeeld die zijn beoordeeld voor hun examencijfer. Hiervan zijn wel foto's gemaakt.

Examencommissie

Voor vragen over herkansingen, toetsen, PTA-onderdelen en het examen kun je terecht bij de leden van de examencommissie:

Examensecretaris: Theo Verhoeven
Examencommissie mavo: Albert van Dam
Examencommissie havo/vwo N-team: Els Spoeltman
Examencommissie havo/vwo M-team: Gé Verstegen

De officiële website voor examens in het voortgezet onderwijs. Klik op het logo.

Inschrijven voor herkansingen

Op deze pagina vind je het rooster, de regelgeving en het inschrijfformulier voor herkansingen.