Geslaagd 2019

Examenuitslagen 1e tijdvak,, 12 juni 2019:
  • vwo 76%
  • havo 81%
  • mavo 88%

Hartelijk gefeliciteerd allemaal, en degenen die nog op herkansing gaan: veel succes!


Examenboekje 2019

Hieronder vind je de belangrijkste zaken rondom het eindexamen 2019. 

Regels
Lees dit goed door!
 Mededelingen en afspraken rond het examen 2019. 
Het internet Tips voor het gebruik van internet bij voorbereiding
Rooster Centraal Examen 1e tijdvak: 9 t/m 23 mei 2019
- Rooster vmbo g/t; havo en vwo
Centraal Examen 2e tijdvak: v.a. 17 juni 2019
- Rooster vmbo g/t
- Rooster havo
- Rooster vwo
Officiële website Examenblad Voor al je vragen en de meest actuele data:
Examenblad.nl
Slaag- / zak flyers van LAKS Kijk hier voor de officiële slaag-/zakregeling. Je kunt de flyers als pdf-bestand downloaden.

Belangrijke documenten

Examenreglement

In het examenreglement vind je alle informatie die nodig is om deel te kunnen nemen aan het Centraal examen.
 

Begeleiding en afspraken

In deze boekjes vind je de belangrijkste informatie rondom organisatie, begeleiding, afspraken en data:

In alle rust studeren voor je examen

De komende weken gaat het erom spannen. Wil je goed voorbereid je examen in, maar heb je thuis niet de rust of de concentratie om te studeren? Dan kun je natuurlijk terecht bij een van de bibliotheken. Maar let op: je bent niet de enige. Daarom hebben de bibliotheken wat richtlijnen en huisregels opgesteld.

Bibliotheek Mariënburg biedt Studyshare. Je kunt vanaf 23 april op werkdagen terecht bij een studiesessie. Er zijn 2 sessies per dag. De eerste start om 10.00, de tweede om 13.30. Een sessie bestaat uit drie blokken van 45 minuten met een verplichte pauze van 15 minuten. Zo kom je lekker in je ritme. 
Deelname is gratis, maar per sessie zijn maar 20 plekken beschikbaar. Een ticket is een half uur voor aanvang van de sessie op te halen, dus kom ruim op tijd. Je mag zo vaak komen als je wilt.

Je kunt ook terecht bij de diverse locaties van de Universiteitsbibliotheek. Er zijn ook tentamens voor de studenten in die periode, dus het kan behoorlijk druk zijn. Houd je daarom aan  de huisregels

Heel veel succes!!!

Programma van toetsing en afsluiting

Alle examenonderdelen voor het schoolexamen maken deel uit van het Programma van toetsing en afsluiting (PTA). De PTA's vind je op de pagina PTA's en toetsen. Daarin staat ook de weging van de toetsen.

Inschrijven voor herkansingen

Op deze pagina vind je het rooster, de regelgeving en het inschrijfformulier voor herkansingen. 

Examencommissie

Voor vragen over herkansingen, toetsen, PTA-onderdelen en het examen kun je terecht bij de leden van de examencommissie:

Examensecretaris: Theo Verhoeven
Examencommissie mavo: Jasper Vonk
Examencommissie havo/vwo N-team: Els Spoeltman
Examencommissie havo/vwo M-team: Gé Verstegen

Exodus 2018

Zoeken Tags 

Uitslag 2018

vwo 93%
havo 91%
mavo 94%

Wat te doen bij klachten?

LAKS

Elk jaar blijkt weer dat er zaken niet kloppen: examens zijn te makkelijk/moeilijk, er zitten fouten in, de omstandigheden in de examenzaal zijn niet optimaal. Leerlingen kunnen dan terecht bij het Landelijk Aktie Komité Scholieren (LAKS). Rondom de examentijd hebben zij een speciale klachtenlijn.

Centrale Commissie van Beroep Eindexamens

Wanneer een leerling zich schuldig maakt aan onregelmatigheden ten aanzien van een examenonderdeel, dan kan de school maatregelen treffen. In het Eindexamenbesluit staat welke maatregelen dat kunnen zijn. Wanneer een leerling het niet eens is met een beslissing die door de school is genomen, dan kan de leerling een beroep doen bij de Centrale Commissie van Beroep voor het Eindexamen, regio Nijmegen.
Lees hier verder.

Diplomaregister

Op de website Diplomaregister  kun je een uittreksel van je diploma, cijferlijst of deelcertificaten downloaden. Een uittreksel uit het diplomaregister is een officieel document en geldig bewijsstuk van behaalde resultaten.

Gratis en onbeperkt

Aan het downloaden van de documenten zijn geen kosten verbonden. Alle gegevens van diploma's die zijn erkend door het ministerie van OCW sinds 2006 staan in het register. Kijk voor meer informatie op de website.