(Top-) sport nieuws

Myrthe Jager Nederlands Jeugdkampioene op de ski

Myrthe Jager (klas 4Aa) heeft afgelopen week mee gedaan aan het Nederlands kampioenschap in Maria Alm, Oostenrijk. De week begon op zondag met een NSkiV cup wedstrijd. Deze Profi slalom wist Myrthe te winnen.
Op woensdag stond het NJK Reuzenslalom op het programma. In haar categorie U16 wist ze de 2e plaats te behalen en Overall (U14/U16) een 3e plaats. Voor Myrthe een extra knappe prestatie omdat ze eind vorig jaar naar een ander skimerk (Kästle) is overgestapt waarbij de reuzenslalom ski’s een radius hebben die pas volgend seizoen verplicht voor haar zijn. Zij is de enige van alle meisjes en jongens U16 die hier al op skiet.
Afgelopen vrijdag was het NJK Slalom. Hier wist Myrthe de 1e plaats voor zich op te eisen in zowel haar eigen categorie als Overall. Hiermee mag ze zich Nederlands Jeugd Kampioene 2022 noemen. Ook bij de Combinatie ging deze titel naar haar zowel bij U16 als Overall. De Combinatie is het klassement op basis van behaalde renpunten bij de Slalom en Reuzenslalom.
 Voor meer informatie: zie deze link.