Sport masters

Leerlingen uit klas 1 en 2 kunnen voor de LO-masterklas worden geselecteerd als zij positief opvallen in de gymles, als zij bijvoorbeeld een talent voor bewegen hebben en in de les goed gedrag vertonen.

In klas 3 kun je zelf voor LO+ kiezen. De lessen beginnen in blok 3 en worden altijd op dinsdag het 7e en 8e uur gegeven. Tijdens de lessen worden sporten gekoppeld aan thema's als 'respect' en 'teamwork'.

Door het jaar heen worden workshops en clinics georganiseerd en doen we mee aan nationales sportwedstrijden.

Op de SSgN leer je levens redden

Elke week krijgen 300 mensen buiten het ziekenhuis een hartstilstand, meestal gebeurt dit in huiselijke kring. De overlevingskans stijgt tot 60% wanneer er binnen 3 à 4 minuten gestart kan worden met reanimatie.

Daarom biedt de sectie LO, in samenwerking met de Stichting Taskforce QRS uit Nijmegen al een aantal jaren een reanimatiecursus aan voor onze leerlingen in de bovenbouw. Dit initiatief past in de visie van de SSgN en maakt deel uit van het curriculum voor het vak LO.

Gedurende de eerste twee blokken van het schooljaar zetten wij tweemaal een blokuur LO in voor reanimatie en wat daar bij komt kijken. De lessen vallen onder de verantwoordelijkheid van de docent LO die tijdens de lessen wordt ondersteund door een viertal ouderejaars studenten Geneeskunde van de Radboud Universiteit. De lessen zijn speciaal ontworpen voor leerlingen van klas 4 en hoger en zullen niet alleen technisch van aard zijn. Er is ook ruimte voor vragen en onzekerheden omtrent het onderwerp reanimatie.

Taskforce QRS werkt samen met de Nederlandse Hartstichting. Het bedienen van een AED maakt deel uit van de cursus.

Mission Olympic 2022

Meisjes SSgN Nederlands kampioen Schoolvoetbal Mission Olympic

 Op vrijdag 10 juni werd de finale van Olympic Moves 2022 gevierd op Papendal. Een dag vol plezier en samen sporten, met een feestelijke opening en een spectaculaire show als afsluiting. Motto van deze Olympische dag is plezier beleven door te sporten met elkaar, waarbij deelnemen net zo belangrijk is als winnen.

De SSgN deed mee aan het onderdeel voetbal met zowel een meiden- als een jongensteam, samengesteld met leerlingen uit de jaarlagen 3 en 4, die beiden in de prijzen vielen. De jongens eindigden op de derde plaats terwijl de meiden het zelfs tot Nederlands kampioen schopten.
Beide teams hebben er hard voor gestreden en het resultaat is meer dan verdiend.

Het meidenteam: Chayenna, Cato, Sjuul, Lieve, Nika, Lieke, Evie, Evy, Jaidy, Jasmijn, Anouk, Lisanne, Jonna en assistent-coach Marle

Het jongensteam: Stan, Luuk, Yoèl, Jamal, Jaroah, Leonardo, Yassin, Daan en Gijs