Profielen in de bovenbouw

Profielen in de bovenbouw

Als je in klas 3 zit moet je dit jaar je profiel kiezen. Op verschillende tijdstippen in het jaar besteden we aandacht aan die keuze.

Op deze pagina vind je een overzicht van de vakken die bij elk profiel horen. De decanen kunnen je vertellen naar welke vervolgopleiding je kunt met elk profiel. Veel plezier met kiezen!

Opbouw van de bovenbouw

De bovenbouw bestaat uit drie teams. Het V-team is voor alle mavoleerlingen. Het N-team is voor de leerlingen havo en vwo met een natuurprofiel en het M-team is voor leerlingen met een maatschappijprofiel. Sommige projecten zoals profielmiddagen in klas 4 worden per team georganiseerd voor de havo- en vwo-leerlingen gezamenlijk.

Wat is een profiel?

Een profiel is een vakkenpakket met een samenhangend thema, dat alvast opleidt in een bepaalde richting. Je kunt op havo/vwo kiezen uit 4 profielen: NT, NG, EM en CM. Op mavo kun je kiezen uit de profielen Economie, Zorg, Techniek en Groen. 

Elk profiel bestaat uit een gemeenschappelijk deel dat voor alle leerlingen van de betreffende afdeling (mavo, havo of vwo)  hetzelfde is. Naast dat gemeenschappelijk deel volg je de vakken die bij het profiel horen. Sommige vakken daarvan horen verplicht bij het profiel. Daarnaast zijn er per profiel een aantal specifieke keuzevakken en een aantal vrije vakken die voor alle profielen gelden, zoals de kunstvakken. Bijzonder is dat je op de SSgN in alle kunstvakken examen kunt doen!

Natuurprofielen

Natuur & Techniek (NT) en Natuur & Gezondheid (NG) zijn de zogenaamde bèta- of natuurprofielen. Klik op onderstaande link voor de bijbehorende vakken.

Keuzeformulier vwo NT en NG
Keuzeformulier havo NT en NG

Profielen mavo

In mavo 4 kies voor een van de vier profielen Techniek, Economie, Zorg & Welzijn of Groen. Klik op de onderstaande formulieren voor het bijbehorende vakkenpakket.

Keuzeformulier Techniek / Economie
Keuzeformulier ZW / Groen

Maatschappijprofielen

Economie & Maatschappij en Cultuur & Maatschappij zijn de zogenaamde maatschappijprofielen. Klik op onderstaande link voor de bijbehorende vakken.

Keuzeformulier vwo EM / CM
Keuzeformulier havo EM / CM

Alle vakken

In deze documenten vind je een uitgebreide uitleg over de verschillende vakken.

VWO  -   HAVO   -   MAVO