Decanen

Wat doen de decanen?

Decanen kunnen je helpen met het maken van keuzes voor een profiel en een vervolgopleiding. De decanen hebben boeken, tests en overzichten over de mogelijkheden. In de bibliotheek kun je het nodige vinden en vergeet internet niet. 

Waar?

De decanenkamer zit op de eerste verdieping; 1.31. Naast de deur staat een kast met flyers van diverse opleidingen. Op de prikborden bij de decanenkamer hangt informatie over bijvoorbeeld open dagen.

Een afspraak maken met één van de decanen kan via de receptie van school. Je ouders zijn van harte welkom om mee te komen. Ook kun je met een korte vraag even binnen komen lopen bij de decanenkamer.

Hoe?

De SSgN heeft een systeem van geïntegreerde studiebegeleiding. Dat betekent dat mentoren en decanen de leerlingen begeleiden bij het maken van verantwoorde/doordachte keuzes. Dit komt gedurende je schoolperiode regelmatig terug. In de onderbouw wordt in het mentoruur veel aandacht besteed aan de oriëntatie op profielen en het onderzoek naar wie je bent, wat je leuk vindt en wat je goed kunt. In de bovenbouw word je veel meer individueel begeleid. 

Informatie ouders 4 mavo

Helaas is de ouderavond van 22 september niet doorgegaan. Wij waren graag met u om de keukentafel gaan zitten voor een loopbaangesprek voor uw zoon/dochter.

Wij hebben nu een powerpointpresentatie gemaakt die via de e-mail aan u toe is gestuurd. Daarmee kunt u zelf aan uw eigen keukentafel aan de slag, met de informatie die wij maandag 28 september aan de leerlingen uitdelen.

Informatie studiefinanciering

Belangrijke informatie over studiefinanciering voor ouders én leerlingen wordt gegeven door middel van een webinar.

De eerste live uitzending is op donderdag 1 oktober 2020 om 19.30 uur. In dit webinar worden de voorwaarden voor studiefinanciering voor het hoger onderwijs uitgelegd. Hoeveel kan een student ontvangen, hoe zit het met terugbetalen, hoe zit het met gratis reizen?

In deze flyer vind je meer informatie en een link om aan te melden voor het webinar. Het is heel nuttig als kinderen en ouders samen kijken. De uitzending kan bekeken worden op pc, tablet en smartphone. Het is wel nodig je aan te melden met een e-mailadres zodat je een uitnodiging tot deelname ontvangt.

Het tweede webinar wordt in het voorjaar van 2021 gehouden. Daarin zal de nadruk liggen op praktische zaken.

Met welke keuzes krijg jij als leerling te maken?

Klas 2: ga ik verder in de mavo, of in de havo/vwo-stroom?
Klas 3: welk profiel en welke vakken kies ik volgend jaar?
Klas 4 mavo: ga ik een MBO-opleiding volgen, en welke dan? Wat kun je daarmee worden? Of wil en kan ik naar de havo?
Klas 5 havo: ga ik een MBO- of een HBO-opleiding volgen? Wat kan ik en wat wil ik worden? Of wil en kan ik naar het vwo? Wil ik een tussenjaar en wat ga ik dan doen?
Klas 6 vwo: ga ik een HBO-opleiding volgen of wil ik naar de Universiteit? Welke opleiding zou ik willen en kunnen doen? Wil ik een tussenjaar en wat ga ik dan doen?

De decanen kunnen jou helpen op al deze vragen een antwoord te vinden. Onderaan deze pagina vind je een blokje met interessante links over vervolgopleidingen.

Handige links

alle opleidingen

HBO/universiteit

MBO/HBO

  • Youchooz: opleidingen voor beroepen in zorg, welzijn of sport
  • Kiesmbo.nl: ove rmbo-opleidingen en passende beroepen

Vakken in de bovenbouw

Welke vakken kun je kiezen in de bovenbouw mavo, havo en vwo? Kijk op deze pagina voor een overzicht van de profielen met hun bijbehorende vakken. 

Open Dagen