Laptop of tablet

Leerlingen hoeven geen laptop of tablet mee naar school te nemen. Wel is het handig als zij thuis beschikken over een computer, laptop of tablet. Eisen waaraan deze 'devices' moeten voldoen:
  • toegang tot internet
  • camera en geluidsfunctie
  • Microsoft 10
  • Office 365, o.a. voor het werken met Teams en OneNote

Voor het werken op school hebben leerlingen wel een opslagmedium nodig, bijv. usb-stick, zodat zij bestanden kunnen opslaan en er thuis verder aan werken.


Een laptop via stichting Leergeld

Steeds vaker heb je op school een laptop nodig! Ze zijn helaas wel erg duur. Daarom betaalt de Gemeente Nijmegen eenmalig een goede en degelijke laptop als je voor het eerst naar de brugklas gaat en je ouders een laag inkomen hebben. Daardoor kun je gewoon meedoen.

Wanneer heb je recht op een laptop?

1. Als je in Nijmegen woont;
2. Als je in schooljaar 2020-2021 naar de brugklas gaat;
3. Als je gebruik maakt van de voorzieningen van Stichting Leergeld Nijmegen of als er thuis een laag inkomen is (120% of 130% van het minimum). Dan moet je eerst aangesloten zijn bij de Stichting Leergeld. Je meldt je aan via de website www.leergeldnijmegen.nl.

Hoe krijg je de laptop?

De Stichting Leergeld werkt samen met de Rent Company. Die levert op veel scholen laptops. Je dient een aanvraag voor een laptop in bij de Stichting Leergeld Nijmegen. Deze beoordeelt je aanvraag en geeft je een unieke code. Hiermee kan je de laptop bij de Rent Company bestellen.

LET OP: BESTEL NIKS ZONDER TOESTEMMING VAN LEERGELD !