Melden schade of ontbrekende boeken

Bij het samenstellen van de boekenpakketten wordt deels gebruik gemaakt van gebruikte boeken. Het kan zijn dat een boek in jouw pakket zodanig beschadigd is dat je het niet kunt gebruiken. Ondanks zorgvuldige verwerking kan het ook voorkomen dat een boek ontbreekt. Als er naar jouw mening iets niet in orde is, kun je dit zo snel mogelijk melden bij het SBA via dit digitale terugmeldformulier

Tot en met 8 september kun je een melding maken. Het gaat dus echt om fouten in het pakket. Als op jouw uitgiftelijst staat dat een boek nog wordt nageleverd, dan hoef je dit niet apart te melden.

Heb je de schade gemeld, dan kun je je boek laten controleren bij Natascha Barendrecht, kamer 00.8, op schooldagen tijdens de 1e en 2e pauze. Dit kan tot en met 6 oktober.

Boeken en leermiddelen

Boeken worden gratis ter beschikking gesteld. Je hoeft daar als leerling niets voor te doen. Jouw vakkenpakket geldt als basis voor het pakket dat je krijgt.

De schoolboeken worden aan het begin van het schooljaar geleverd door het SBA (Servicebureau Boeken Alliantie VO). Aan het eind van het jaar moet je ze onbeschadigd en compleet weer op school inleveren. Informatie hierover krijg je op tijd. Beschadigde of vermiste boeken moeten door je ouders worden vergoed.

Meer informatie over het SBA vind je hier: .....>

Voor vragen over schoolboeken, bijvoorbeeld als je je boekenpakket niet ontvangen hebt of er ontbreken boeken, kun je terecht in het boekenhuis op school (tegenover het multimedia lokaal) bij Natascha Barendrecht. Zij is bereikbaar via e-mail natascha.barendrecht@ssgn.nl

Overige leermiddelen

Naast de door de school gratis ter beschikking gestelde lesmaterialen zijn er nog een paar zaken die je zelf moet aanschaffen, bijvoorbeeld pennen, schriften, woordenboeken, atlas of een rekenmachine, gymkleding, schooltas en eventueel een usb-stick waarop je je digitale bestanden kunt bewaren (zie overzicht).

Je hoeft geen  laptop of tablet mee naar school te nemen, wel is het handig als leerlingen thuis over een computer kunnen beschikken. Ouders van brugklasleerlingen met een beperkt budget kunnen een beroep doen op Stichting Leergeld (kijk op deze pagina voor meer informatie).