Culturele activiteiten

Scholierenexpositie Valkhofmuseum

Op dit moment loopt er een expositie in het Valkhofmuseum van landschapsschilder Uwe Poth. Daar heeft het museum een scholierenproject aan gekoppeld waaraan vijf scholen deelnemen, waaronder de SSgN.  

Het project houdt in dat leerlingen werk maken dat is geïnspireerd door het werk van Poth. Dit werk mogen zij drie weken lang tentoonstellen in het museum waarbij zij de hele inrichting zelf verzorgen, inclusief een film van ‘the making of’. Onze leerlingen zijn als eerste aan de beurt, hun tentoonstelling loopt van 1 maart t/m 25 maart. De komende week gaan zij aan de slag met de inrichting, het maken van de tekstbordjes etc. Deelnemers zijn onder andere een aantal 2e-klassers uit de tekenklas van Jeroen Steinmetz, leerlingen foto/film van André Stufkens, beeldend vormen van Pepijn Verschuur en de examenklas tekenen van Daphne Kreukels.  

Jeroen heeft de poster gemaakt waarbij bij elementen van het werk van de leerlingen heeft gebruikt. Laat je verrassen, en breng in de periode een bezoek aan het museum. 
Media
  • poster2018Valkhofgoed-web.jpg