Coronamaatregelen actueel

Coronamaatregelen, update 13 oktober 2022:

De basis hygiënemaatregelen blijven bestaan: was regelmatig je handen, nies en hoest in je elleboog. Op school zullen we regelmatig ventileren, dus zorg voor voldoende kleding of een sjaal voor in de klas.

Wat te doen bij klachten

Bij klachten die kunnen wijzen op corona blijft de leerling of medewerker thuis en doet een zelftest.

  • Is de test positief, dan moet je thuis in isolatie (zie hieronder).
  • Is de test negatief, maar blijven de klachten aanhouden, dan is het verstandig om een dag later een tweede test te doen. Is die ook negatief dan mag je gewoon naar school (tenzij je echt ziek bent natuurlijk, verkoudheid en griep bestaan ook nog).

Preventieve zelftest

Testen is alleen nodig bij klachten. Het is dus niet meer nodig om twee keer per week een zelftest te doen.

Isolatie

Wanneer iemand positief test op het coronavirus, dan gaat diegene in (zelf) isolatie. Dat betekent dus ook niet naar school. Hoe lang de isolatie duurt, hangt af van de duur van de klachten. Voor een advies op maat, kijk op: 'Mijn zelftest is positief via www.mijnvraagovercorona.nl.

Geen quarantaine

Er geldt geen quarantaine-advies meer na nauw contact met iemand die besmet is met het coronavirus. Een kind of medewerker mag dus naar school na nauw contact of als een gezinslid in isolatie zit. Wel is belangrijk om in de gaten te houden of er coronaklachten optreden. Als iemand klachten krijgt, doe dan de zelftest.

SSgN en besmettingen

Mochten er meerdere besmettingen in één klas voorkomen dan overlegt de school met de GGD over de beste methode om verdere besmetting te voorkomen.

Coronaprotocol

Met ingang van 1 oktober moeten middelbare scholen een coronaprotocol klaar hebben. Hierin staan de stappen die genomen moeten worden indien de besmettingen weer oplopen.

Verdere vragen? Stuur een mail naar info@ssgn.nl

Inzet NPO gelden

Door de overheid is geld beschikbaar gesteld om eventuele  onderwijsachterstanden als gevolg van corona weg te werken. In onderstaand schema is te  zien hoe de SSgN de komende twee jaar de extra inzet pleegt; (klik op het plaatje voor een beter leesbare pdf):

Ondersteuning tijdens corona

Voor de leerlingen die RT of NT2 krijgen en voor leerlingen die behoefte hebben aan extra uitleg en/of oefening is een aparte site aangemaakt, waar allerlei uitleg en oefeningen staan per vak, maar ook informatie over contact met een RT’er. 

Vragen over (mentale) gezondheid?

Wat een rare tijden, niet naar school mogen, je vrienden nauwelijks zien en hele dagen thuis. Voor iedere jongere is dit weer anders.  Is het voor jou niet makkelijk? Heb je vragen of zorgen? Weet dan dat de GGD afdeling Jeugdgezondheidszorg ‘open’ is.

Wij kunnen met je meedenken, advies geven of luisteren naar je verhaal.  Hoe bereik je ons? Je mag ons altijd bellen of mailen. Kijk ook eens op onze website. Hier vind je informatie en kun je 100% anoniem chatten en mailen. Ook ouders kunnen bij ons terecht natuurlijk.