Gezond en duurzaam

Op maandag 6 september ontving het Ecoteam van de SSgN het bronzen certificaat van Eco-schools. Dit betekent dat we de eerste stappen richting het behalen van de Groene vlag succesvol afgerond hebben. Al anderhalf jaar zet een groep van circa 10-15 leerlingen uit verschillende jaarlagen zich in voor een duurzamere school. Wethouder Grete Visser, van wie het team het certificaat mocht ontvangen, was erg onder de indruk van de betrokkenheid en strijdlust van de leerlingen en betrokken docenten.

Aan het begin van het traject zijn we aan de slag geweest voor een groener en klimaatbestendiger schoolplein. Prachtige bloembakken én een ondergronds waterreservoir waren het gevolg. Afval was het tweede speerpunt dat door de leerlingen gekozen werd. In overleg met school, de afvalverwerker en groene projecten zoals de Plasticstraat werd gezocht naar nieuwe mogelijkheden. Inmiddels hebben we onze eerste gescheiden afvalbakken staan!
Daarnaast vinden leerlingen voeding een belangrijk onderwerp. In samenwerking met de kantine zal er gezocht moeten worden naar een goed, duurzamer aanbod voor onze school.

Tijdens de introductieweek organiseerden we een duurzame lunch en hierbij meldde zich een grote groep nieuwe leerlingen, allemaal geïnteresseerd om het Ecoteam te komen versterken. Dus wij weten het zeker: wij gaan dit jaar voor zilver én GROEN!

Mart de Beer & Manouk Thewissen
docentbegeleiders Ecoteam

Heb je interesse om meer van de activiteiten van het Ecoteam te zien? Volg ons dan vooral via @ecoteamssgn op Instagram!

Ecoteam in beeld

Doe mee met het Ecoteam!