Eindpresentatie 5 havo

Camping zonneschijn

Een impressie van dertien jongeren op jongerencamping Zonneschijn. En daarmee de zoektocht naar wie je bent, en hoe je je moet gedragen. Zien we daar al donkere wolken verschijnen?  

De voorstelling wordt 13 april gefilmd maar en we laten jullie weten wanneer hij online komt.

Spelers:
Uit 5 havo: Eva, Tara, Ilja, Lotte Floris Jelle Nora Zödy Chloë en Kes
Uit 5 vwo Dunja, Thijs en Roosmarie

Regie: Marije
Techniek: Willem en Gérard

Heutink Gallery

Zoeken Tags 

Eindpresentatie 6 vwo

Control On Female Instant Desire - 19

Eten. Knuffels. Terrasjes. Vakantie.  Sinds corona zijn onze verlangens enorm en staan ze centraler dan ooit.  

VERLANGEN  
Maar wanneer verlang je? Wat is verlangen? Naar wat verlang je?  
In Control On Female Instant Desire-19 geven zes jonge vrouwen vorm aan hun verlangen, je ziet ze stoeien. Krijgen ze antwoord op hun vragen?  

Door corona spelen we voor een lege zaal maar we zorgen dat de voorstelling op een andere manier voor u te zien is. En wie weet ontdekt u zelf wel waar U het meest naar verlangt.....
Dramaleerlingen 6 vwo
Regie: Marianne

Eindpresentatie 4 mavo

De Apartelingen

Op 8 april speelden Anna, Goof, Guus, Lara, Roos, Yassine en Yinthe hun zelfgeschreven productie voor een lege zaal. Genodigden konden meekijken via een livestream. De foto's op deze pagina zijn gemaakt tijdens de laatste doorloop, dus de kostuums zijn nog niet compleet en de rekwisieten zitten nog ingepakt.

De Apartelingen is een voorstelling over familie, vrienden, de bakker, ongemakkelijke gesprekjes, hockey, Game of Thrones, gaten in de golfbaan, jezelf zijn, cakelolly's, poppedijntjes, symmetrische opstellingen en een knallend straatfeest.
Lekker apart ....
De regie was in handen van Mariet.

Dramalessen op de SSgN

In de dramalessen ga je veel (toneel)spelen, zelf verzinnen (improviseren), samenwerken, samenspelen, fantaseren en nog veel meer. Hier kun je een heleboel van leren zoals jezelf presenteren, leren concentreren, vormgeven aan emoties, gebruikmaken van non-verbale en verbale uitdrukkingsmogelijkheden en het ontwikkelen van je sociale vaardigheden. Drama is actie is doen. Leren door middel van DOEN!

In de eerste en tweede klas krijgt iedereen 1 uur drama in de week. De les start met een warming-up, vervolgens krijg je opdrachten, individueel of in kleine groepjes, en op het einde van de les wordt er vaak gepresenteerd voor de klas.

Vanaf klas 3 is drama een van de creatieve vakken waar leerlingen uit kunnen kiezen. De onderdelen uit de eerste en de tweede klas komen in de derde allemaal weer terug, maar er wordt gewerkt aan verdieping. Het accent ligt op jij als speler, maar ook op jij als maker. Eigen inbreng, creativiteit en zelfstandig werken zijn heel belangrijk. Dit vraagt om een actieve en betrokken werkhouding tijdens de les.

In de bovenbouw kun je drama kiezen als examenvak, zowel op mavo-, havo- als vwo-niveau. In het laatste jaar werk je met de groep aan de eindopdracht, een voorstelling, die gespeeld wordt voor publiek. Naast de lessen staan ook uitstapjes op het programma, zoals een bezoek aan een toneelvoorstelling.  

Examen 2020

Zoeken Tags 

Examen 2017

Zoeken Tags 

Examen 2019

Zoeken Tags 

Examen 2018

Zoeken Tags