SSgN wordt Eco School

In de zomer van 2019 hebben wij ons schoolplein omgetoverd in een Groen Plein. Dit is gebeurd op initiatief van de projectgroep Duurzaamheid en een aantal leerlingen, onder leiding van oud-docent Mart de Beer en het natuureducatiecentrum De Bastei.

Daarbij is ook meteen gekeken aan de mogelijkheid om Ecoschool te worden. Nadat een eerste vragenlijst was ingevuld bleek dat wij al behoorlijk ver hierin waren.

Vandaar dat wij op maandag 3 februari officieel onze handtekening kunnen gaan zetten om het predicaat Ecoschool te mogen voeren. Ecoschools omvat een aantal leerdoelen die mooi aansluiten bij ons Jenaplanonderwijs en actief burgerschap. Via de Bastei zullen wij gebruik kunnen maken van projecten op allerlei gebied.

De plechtigheid rondom de ondertekening vindt op 3 februari plaats in de aula, om 12.00 uur. Vertegenwoordigers van de gemeente en de Bastei, alsmede de initiatiefnemers zijn daarbij aanwezig.
  • Ecoschools logo