Een machtig avontuur

Ook dit jaar hebben weer twee leerlingen van de SSgN met goed gevolg het Excellentieprogramma van het PUC of Science van de Radboud Universiteit gevolgd. Op woensdag 21 maart kwam er een einde aan hun ‘Machtig avontuur’, toen Anne Claus en Melissa Colberts uit handen van Sybrand de Jong, inspirator van dit programma, hun diploma ontvingen.

Wij zijn trots op deze leerlingen, die naast hun normale vwo-lesprogramma ook twee jaar lang het intensieve Excellentietraject volgen. ‘Een machtig avontuur’ bestaat uit 10 modules waarvoor de leerlingen gedurende twee jaar op dinsdagmiddag de universiteit bezoeken.  Elke module omvat 5 weken en er komen diverse onderwerpen aan bod: van elementaire deeltjes, het ontstaan van het leven, en DNA tot kosmologie en relativiteit.

De leerlingen gaan dit avontuur aan als aanvulling op hun gewone curriculum. Dat betekent dat zij extra tijd moeten investeren in hun huiswerk en de verplichte aanwezigheid op de universiteit. De lessen worden gegeven door wetenschappers van de RU en docenten van de deelnemende scholen. Tijdens het programma wordt regelmatig getoetst. De toegang tot het programma is beperkt, gemiddeld kunnen twee leerlingen per school per cohort meedoen. Sinds de start van het programma in september 2013 is de SSgN trouw deelnemer, in het cohort 2017-2019 doen zelfs drie leerlingen mee.
  • 180322-MachtigAvontuur00.jpg
  • 180322-MachtigAvontuur01.jpg