Welkom

Leuk dat je er bent!

Als je op zoek bent naar een nieuwe school, dan gaat dit jaar alles anders dan anders. Op deze website willen wij jou graag kennis laten maken met de SSgN.

Op de SSgN kun je terecht met een vwo-, en havo- en een vmbo-t (mavo)-advies. En weet je wat zo leuk is? Alle adviezen zitten bij elkaar in de klas. Dus kun je gewoon met je vrienden en vriendinnen van de basisschool doorstromen naar de brugklas.

Wat maakt de SSgN uniek:

Bij ons krijg je meer kansen! Onder andere door alle leerlingen, ongeacht hun basisschooladvies, bij elkaar in de klas te zetten. Uit onderzoek blijkt dan ook dat veel leerlingen hun eindexamen op een hoger niveau dan dat advies afsluiten.

 • Uitgestelde keuze: leerlingen met de adviezen vwo, havo en mavo zitten bij elkaar in de klas. Lessen en toetsen worden op jouw eigen niveau aangeboden. 
 • Stapje extra: als je wilt en als je het aankunt mag je lessen volgen op een hoger niveau.
 • Twee mentoren: in klas 1 krijg je twee mentoren die meegaan naar klas 2. Zo leren jullie elkaar heel goed kennen.
 • Plusklassen: dit zijn extra lessen die je kunt volgen in alle kunstvakken, ict/robotica, gymnastiek (LO+) en Cambridge Engels. De lessen worden door eigen docenten op school gegeven.
 • Driehoeksgesprekken: als leerling mag je zelf verantwoordelijk zijn voor je leerdoelen en wij helpen je daarbij. Twee keer per jaar praat je daarover met je mentor en je ouders. Jij bepaalt het gesprek: wat heb je nodig, wat gaat goed?
 • Regie-uren: jij mag zelf kiezen welk vak je volgt tijdens de 3 regie-uren per week. Extra ondersteuning, of wil je juist verdieping? Zeg het maar! Natuurlijk helpen de mentoren jou de beste keuze te maken.
 • Extra keuzemogelijkheden: een vak extra volgen? Of juist een vak minder.
 • Kunstvakken: in klas 1 krijg je alle vakken, in totaal vijf uur per week. De eerste helft van het jaar bijvoorbeeld Dans, Muziek en Tekenen en de tweede helft Drama, Handvaardigheid en Multimedia. Al deze vakken kun je kiezen als examenvak in de bovenbouw.
 • Vieringen: samen met de klas besteed je veel aandacht aan de presentatie van projecten en aan kunstuitingen op het podium tijdens de Jenaweeksluiting. Tweemaal per jaar is er een Open Podium en tweemaal per jaar een grote viering waar ook ouders welkom zijn.
 • Eigen plek binnen de school: leerlingen in klas 1 hebben vooral les op de eerste verdieping. Daar zijn ook de kluisjes en een leerplein met pauzeplek. Zo heeft elke jaarlaag een eigen plek in het gebouw.
 • Laptop nodig? Nee, je hoeft geen dure laptop mee naar school te nemen. Het is wel nodig om thuis op een computer te kunnen werken.
 • Jenaplan: elk kind krijgt de kans zich veelzijdig te ontwikkelen. Gesprek, spel, werk en vieren zijn de belangrijkste werkvormen.
 • Topsport talent school en in de pauze alle ruimte om te sporten.

Meer weten over talentontwikkeling en kansen?

Meer informatie voor ouders

Lees hier verder om meer informatie speciaal voor ouders te vinden.

De wereld om je heen

 • Internationale uitwisselingen klas 3
 • Buitenschoolse activiteiten, projecten en excursies
 • Stedenreizen en kampen, ook in het buitenland
 • Ontwikkeling van sociale vaardigheden en burgerschapsvorming

Ons onderwijs

Wat betekent 'heterogene brugklassen'? Wat houdt Jenaplan-onderwijs in? Of het werken in teams? Kijk voor meer informatie op deze pagina (vooral voor ouders/verzorgers).

Hulp bij het kiezen

De keuze voor een nieuwe middelbare school is dit jaar extra moeilijk omdat veel openhuis-activiteiten misschien niet doorgaan. Wil je zeker weten dat je goed kiest, kijk dan op de website van Schoolkeuzehulp of in de folder.


Begeleiding

Behalve de twee mentoren staat een team van RT en leerlingbegeleiding klaar.
Leerlingen leren in de brugklas plannen tijdens de studiehulpuren. Waar nodig kan bijles of huiswerkbegeleiding worden ingekocht. Meer informatie over begeleiding vind je hier.

Hoofd, hand en hart

Als Jenaplanschool vinden wij het belangrijk dat je kennis opdoet, vaardigheden ontwikkelt en met passie werkt aan de dingen die je leuk vindt. Door veel af te wisselen met diverse culturele activiteiten, projecten, excursies en masterclasses ontdekken we met elkaar al snel waar jouw talenten en kwaliteiten liggen. Je leert samen te werken, te onderzoeken, te presenteren en te ondernemen. Zo leer je te zijn wie je bent en zorg te hebben voor jezelf, de ander en de wereld om je heen.

Uniek aan onze school is dat je de eerste twee jaar met vwo-, havo- en mavo-niveau in één klas zit. Bij havo/vwo zit je zelfs drie jaar bij elkaar. Je mag elk vak op je eigen niveau volgen. Daarmee dagen wij jou uit het beste uit jezelf te halen.