Nieuwe leerlingen

Kennismaking nieuwe brugklas

De kennismaking op woensdag 3 juni is dit jaar alleen voor leerlingen. We vragen ouders/verzorgers die hun kind brengen en halen om rekening te houden met de richtlijnen van het RIVM, de school niet te betreden en voldoende afstand van elkaar te houden. We starten met 9 nieuwe brugklassen, de leerlingen en hun ouders hebben bericht van de klassen indeling ontvangen.

Omdat we niet alle klassen tegelijk in de school kunnen ontvangen hebben we de kennismaking in 3 rondes verdeeld. Zorg dat je op tijd bent maar kom niet veel te vroeg. Bij de entree van de school zie je in welke ruimte de kennismaking plaatsvindt.

 Klas 1Ja, 1Jb en 1Jc  15.30 tot 16.15 uur
 Klas 1Jd, 1Je en 1Jf  16.45 tot 17.30 uur
 Klas 1Jg, 1Jh en 1Jk  18.00 tot 18.45 uur

Welkom op de SSgN

Als je naar de middelbare school gaat is dat natuurlijk best een grote stap. Als je kiest voor de SSgN dan kies je voor een uitstekende school waar je veel kan leren, waar je met plezier naar toe gaat en waar je je snel thuis zal voelen. In de brugklas maak je nieuwe vrienden en samen leer je de school, jezelf en de wereld om je heen beter kennen.
Elke klas heeft twee mentoren en zij helpen je om wegwijs op school te worden. In de introductieweek maak je kennis met elkaar door mee te doen aan leuke activiteiten.

Op deze pagina proberen we jouw vragen over de nieuwe school te beantwoorden. Als je meer wilt weten stuur dan gerust een mailtje naar info@ssgn.nl. Ook kun je een afspraak maken om een keer te komen kijken.

Nieuwsgierig geworden? Kom dan naar de open lesmiddag of de open dag of naar een van de informatiemarkten.

Een laptop nodig in de brugklas?

Steeds vaker heb je op school een laptop nodig! Ze zijn helaas wel erg duur. Daarom betaalt de Gemeente Nijmegen eenmalig een goede en degelijke laptop als je voor het eerst naar de brugklas gaat en je ouders een laag inkomen hebben. Daardoor kun je gewoon meedoen.

Wanneer heb je recht op een laptop?

1. Als je in Nijmegen woont;
2. Als je in schooljaar 2019-2020 naar de brugklas gaat;
3. Als je gebruik maakt van de voorzieningen van Stichting Leergeld Nijmegen of als er thuis een laag inkomen is ( het is inkomen is 120% of 130% van het minimum). Dan moet je eerst aangesloten zijn bij de Stichting Leergeld. Je meldt je aan via de website www.leergeldnijmegen.nl.

Hoe krijg je de laptop?

De Stichting Leergeld werkt samen met de Rent Company. Die levert op veel scholen laptops. Je dient een aanvraag voor een laptop in bij de Stichting Leergeld Nijmegen. Deze beoordeelt je aanvraag en geeft je een unieke code. Hiermee kan je de laptop bij de Rent Company bestellen.

LET OP: BESTEL NIKS ZONDER TOESTEMMING VAN LEERGELD !

Voor wie is de SSgN?

Leerlingen met een basisschooladvies mavo (vmbo-t), havo en vwo zijn welkom op onze school. Leerlingen met een advies vmbo-basis/-kader of met een LWOO-advies kunnen wij niet plaatsen.
Leerlingen met een chronische ziekte of lichamelijke handicap kunnen natuurlijk bij ons terecht, mits zij passen binnen het zorgaanbod dat wij als school kunnen bieden.
Meer informatie over aanname en plaatsing vind je hier.

Maximum

Voor alle klassen geldt dat we niet meer dan 28 leerlingen per klas kunnen aannemen.

Speel nu het SSgN-spel en leer de school goed kennen

De wereld om je heen

  • Internationale uitwisselingen klas 3
  • Buitenschoolse activiteiten, projecten en excursies
  • Stedenreizen en kampen, ook in het buitenland
  • Ontwikkeling van sociale vaardigheden en burgerschapsvorming

Talentontwikkeling

Hoofd, hand en hart

Als Jenaplanschool vinden wij het belangrijk dat je kennis opdoet, vaardigheden ontwikkelt en met passie werkt aan de dingen die je leuk vindt. Door veel af te wisselen met diverse culturele activiteiten, projecten, excursies en masterclasses ontdekken we met elkaar al snel waar jouw talenten en kwaliteiten liggen. Je leert samen te werken, te onderzoeken, te presenteren en te ondernemen. Zo leer je te zijn wie je bent en zorg te hebben voor jezelf, de ander en de wereld om je heen.

Uniek aan onze school is dat je de eerste twee jaar met vwo-, havo- en mavo-niveau in één klas zit. Bij havo/vwo zit je zelfs drie jaar bij elkaar. Je mag elk vak op je eigen niveau volgen. Daarmee dagen wij jou uit het beste uit jezelf te halen.