Eindelijk weer een zeilkamp!

Na zes jaar heeft René van de Veerdonk op de valreep voor zijn pensioen een machtig zeilkamp op poten gezet. Lukte het na 2016 niet genoeg leerlingen hiervoor te enthousiasmeren, nu na twee jaar corona, meldden meer dan 50 bovenbouwleerlingen van havo en vwo zich aan met als gevolg dat een aantal van hen op de wachtlijst belandde en uiteindelijk niet mee kon.

Omdat een groot aantal leerlingen van mijn laatste mentorklas meeging en ik jarenlang tot de vaste leiding behoorde, mocht ik ook mee. Wat een feest was dat! Met 40 leerlingen en 9 schippers/begeleiders (René, Hans Vierveijzer, Robin de Bok, Pjotr Boers, Karlijn en Sietske Vierveijzer [dochters van Hans], Jari Bos en Vera Franssen [oud-leerlingen] en ik) hebben we drie geweldige dagen beleefd in Friesland, op het water en de accommodatie in Sneek.

Het weer werkte fantastisch mee, genoeg zon en heeeeeel veel wind. De leerlingen leerden niet alleen zeilen, ze namen een duik in het water, childen met elkaar, ruimden zonder mokken op en af, speelden de hilarische muziekbingo van Pjotr en verdrongen elkaar op de terugreis in de bus om te karaoken. Hopelijk wordt dit opnieuw een heuse SSgN-traditie. Pjotr heeft zich inmiddels bewezen als nieuwe organisator en gangmaker en gaat het stokje van René overnemen. Na afloop riepen en appten de leerlingen massaal: “Dank je wel, René!” 
Herma van den Brand
Media
  • 2207046-ZeilkampAfbeelding4
  • 2207046-ZeilkampAfbeelding3
  • 2207046-ZeilkampAfbeelding2
  • 2207046-ZeilkampAfbeelding1