Cultuurprofiel

Cultuurprofielschool

Culturele en expressie-ontwikkeling van leerlingen hoort bij de centrale doelstellingen van de school, wat onder andere blijkt uit een breed aanbod van expressievakken - elk vak kun je ook als examenvak kiezen - , een groot aanbod van culturele en multiculturele activiteiten binnen en buiten de lessen, samenhang - ook met niet-expressievakken - en formatieruimte voor aansturing, coördinatie en activiteiten.

Lees hier meer over de SSgN als Cultuurprofielschool

Cultureel programma

De vele culturele activiteiten die op school door het jaar heen plaatsvinden, vind je op deze pagina. Kijk regelmatig voor de meest recente informatie, foto's en recensies.

Voordrachtfestival 2018

Kijk hier voor een terugblik met foto's van het Voordrachtfestival 2018.

Onderweg met de SSgN

UIT-bureau

Wil je na je school een opleiding doen in de kunst- en cultuursector? Wil je een dag meedraaien op een toneelschool of kunstacademie? Of ga je misschien een profielwerkstuk maken met een onderwerp binnen kunst en cultuur en heb je hier informatie of contacten voor nodig?

Wil je weten wat je allemaal kunt doen op het gebied van kunst en cultuur? Heb je zin om naar een concert te gaan? Wil je een theatervoorstelling bezoeken of ben je op zoek naar een leuk museum of een interessante tentoonstelling? Wil je weten welke films er draaien in de bioscoop?

Op al deze vragen zijn de antwoorden te vinden in het UIT-bureau. Daar vind je tevens veel informatie over het culturele aanbod, zowel binnen de school als buiten de school.

In het UIT-bureau kun je ook informatie krijgen over allerlei cursussen en workshops op het gebied van kunst en cultuur. En over vervolgopleidingen zoals kunstacademie, theaterschool, conservatorium of dansacademie.

Cultuuraanbod

Er is een breed aanbod aan activiteiten op school zoals weeksluiting, open podium, vieringen maar ook actieve deelname aan festivals en podiumoptredens buiten de school. Voor leerlingen die meer verbreding en verdieping zoeken is er een keuze uit diverse Plusklassen.

De school beschikt over een uitstekende mediatheek, verschillende dramalokalen, een groot podium in de aula, een muzieklokaal met aparte muziekstudio's, een multimedialokaal met geavanceerde apparatuur en ruime lokalen voor tekenen, beeldend vormen en techniek. In de gangen en op de pleinen is ruimte ingericht voor wisselende exposities van het werk van leerlingen.